Winston Bogarde ziet neefje debuteren: ‘Niet naar zijn oom kijken’

Foto: Winston Bogarde ziet neefje debuteren: ‘Niet naar zijn oom kijken’

Melayro Bogarde werd op zaterdag de jongste Nederlandse Bundesliga-debutant ooit. De achttienjarige verdediger begon in de basis bij TSG 1899 Hoffenheim in de wedstrijd tegen 1. FSV Mainz 05 (0-1 zege) en zijn oom Winston Bogarde zat aan de buis gekluisterd.

In gesprek met De Telegraaf vertelt de oud-international van het Nederlands elftal: “Het feit dat hij nu de jongste Nederlandse debutant in de Bundesliga is, vind ik voor Melayro fantastisch, maar verder niet zo belangrijk. Het gaat erom dat dit een motivatie is om verdere stappen te maken. Hij moet proberen dit seizoen zoveel mogelijk minuten te maken en volgend seizoen of het jaar daarna een vaste kracht worden.”

Dat Melayro het neefje is van Winston brengt druk met zich mee: “De buitenwacht zal proberen een bepaalde druk op hem te leggen, maar Melayro is een heel stoïcijnse jongen. Hij moet niet naar zijn oom of diens carrière kijken. Zijn streven moet zijn het hoogst haalbare te bereiken. Hopelijk krijgt hij een heel mooie en lange loopbaan en is hij in staat om uiteindelijk prijzen te winnen.”

Volgens Bogarde heeft oefenmeester Alfred Schreuder het beste met zijn neefje voor: “Onder diens vleugels zit Melayro goed. Alfred is een coach die het aandurft om jonge spelers een kans te geven en een herkenbare voetbalvisie heeft. Melayro is een goede verdediger en supersterk aan de bal, dus dat is een goede match.”

Moeilijk om de neef van Winston Bogarde te zijn?

  • Nou, het brengt wel druk met zich mee
  • Nee…
111+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie