Debutant Bogarde onthult in appje waarom hij gewisseld werd

Foto: Debutant Bogarde onthult in appje waarom hij gewisseld werd

Het is vandaag een mooie dag voor Melayro Bogarde, die zijn debuut maakte bij TSG 1899 Hoffenheim in de uitwedstrijd tegen 1. FSV Mainz 05 (0-1). De achttienjarige Nederlander werd echter in de rust al gewisseld door oefenmeester Alfred Schreuder…

Peter van der Veen, die als bondscoach van Oranje Onder-17 samenwerkte met het talent in kwestie, zegt bij FOX Sports: “Ik sprak hem net even via app: hij zei ook dat de trainer hem wisselde omdat hij bang was voor een rode kaart. Ik denk dat hij honderd appjes heeft moeten beantwoorden, ik vond het mooi dat hij wat terugstuurde.”

Hij kent de verdediger goed: “Zoals je ziet is hij in ieder geval fysiek goed in orde. Hij is lang, dus ook bij spelhervattingen voor en tegen belangrijk. Hij is ontzettend goed aan de bal, ik zie hem moeiteloos meedoen, dat herken ik wel van hem. Hij heeft een goede snelheid, een speler voor de toekomst.” Bogarde stond opgesteld als rechtsback, maar is eigenlijk een centrumverdediger: “Deze jongen speelt al zijn hele leven achterin. Je ziet aan die overtreding van hem nog wel een beetje de jeugdigheid. Maar hij staat zijn mannetje in de duels, hij is wel een bravouremannetje. Ik houd daar wel van.”

Kenneth Pérez reageert: “De grap is: als een trainer ernaar gevraagd wordt, dan wordt alleen maar genoemd dat in álles geweldig is. Dat is natuurlijk ook niet helemaal het geval. Maar hij is nog maar achttien jaar oud, dus het is ook heel erg de potentie wat je moet beoordelen van zo’n speler. Peter van der Veen zei dat Bogarde heel goed is aan de bal, maar dat is vandaag niet echt naar voren gekomen. Maar het zijn natuurlijk ook de zenuwen, de bal springt een beetje van de voet, hij is achttien jaar en twee dagen, mag het?”

Verwacht jij veel van dit talent?

  • Ik wel
  • Ik niet
83+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie