Bundesliga: Gouden invalbeurt Dost, Klaassen en Bremen blijven in leven

Bas Dost werd vanmiddag door zijn trainer Adolf Hütter gepasseerd bij Eintracht Frankfurt, maar op bezoek bij VfL Wolfsburg was de Nederlander als invaller toch nog goud waard.

Dost kwam in de 77e minuut binnen de lijnen voor de Portugees André Silva, die met een strafschop nog de score had geopend in Wolfsburg. Vlak na rust kwam de thuisploeg echter terug middels rechtsback Kevin Mbabu, maar toen sloeg zoals gezegd Dost toe: hij won – uiteraard – een kopduel, legde de bal panklaar met zijn hoofd en zag uitblinker Daichi Kamada van dichtbij koeltjes binnenwerken. Dit was in de 85e minuut en het betekende dan ook de winnende treffer. Frankfurt klimt hierdoor naar de 12e plaats, Wolfsburg blijft op de 6e plaats steken.

Schreuder en Klaassen juichen

Verder was het een prima middag voor Alfred Schreuder. De trainer van TSG Hoffenheim liet vandaag Melayro Bogarde (oud-Feyenoord) als jongste Nederlander ooit debuteren in de Bundesliga en werd beloond met een 0-1 zege op bezoek bij FSV Mainz. Op slag van de theepauze beslechtte Ihlas Bebou het lot van tegenstanders Jeffrey Bruma en Jean-Paul Boëtius, die in de basis stonden.

En ook Davy Klaassen zal opgelucht ademhalen na vandaag, want zijn ploeg in nood Werder Bremen won wederom. Op bezoek bij de andere grootmacht in slecht weer Schalke 04 kroonde Leonardo Bittencourt zich tot matchwinner, in de 32e minuut: 0-1. Bremen blijft nog wel op de één-na-laatste plaats staan in de Bundesliga, en moet dus blijven vrezen voor degradatie. Nummer 16 Fortuna Düsseldorf staat nog op twee punten voorsprong.

Andere uitslag Bundesliga: Hertha BSC 2-0 Augsburg FC (doelpunt Javairo Dilrosun)