Schreuder ziet Hoffenheim eindelijk weer winnen, Schalke-crisis houdt aan

Alfred Schreuder kon woensdagavond, na zeven competitieduels, eindelijk weer juichen. De trainer van 1899 Hoffenheim zag zijn ploeg 1. FC Köln met 3-1 verslaan. Bij Schalke 04 duurt de malaise voort en werd een negatief clubrecord uit 1997 verbroken.

1899 Hoffenheim – 1. FC Köln

Bij het thuisspelende Hoffenheim was Christoph Baumgartner de grote man: de 20-jarige Oostenrijker was met twee goals en een assist betrokken bij alle goals. Na tien minuten vond hij voor de eerste keer het net. Even later werd de opgave voor de bezoekers er niet gemakkelijker op. De Belgische verdediger Sebastiaan Bornauw leek na een grove charge weg te komen met geel, maar na ingrijpen van de VAR kreeg hij terecht rood. Net na rust gaf Baumgartner Köln de volgende tik door 2-0 te maken.

Nog geen twee minuten later zag Schreuder zijn team op 3-0 komen door Steven Zuber. Doordat Benjamin Hübner van Hoffenheim ook van het veld werd gestuurd was het aantal spelers weer gelijk aan elkaar. Na een uur deed Florian Kainz ook nog wat namens de bezoekers terug. Een kwartier voor einde miste Mark Uth nog een strafschop, waardoor het niet meer spannend werd.

Fortuna Düsseldorf – Schalke 04

Een 4-0 nederlaag bij Borussia Dortmund en een 0-3 verlies tegen FC Augsburg; Schalke 04 was werkelijk bedroevend uit de coronabreak gekomen. Dat de ploeg van David Wagner elk vertrouwen ontbeert, bleek in de eerste helft van het uitduel bij Fortuna Düsseldorf. Schalke 04 durfde nauwelijks initiatief te nemen en meldde zich zelden voor het doel van de degradatiekandidaat. Een lichtpuntje was het optreden van Daniel Caligiuri, maar ook de routinier kon vaak weinig met de lange ballen die de verdedigers richting hem verstuurden. Omdat ook de thuisploeg weinig offensieve ambities toonde, was er sprake van een eerste bedrijf dat pijn aan de ogen deed.

Na de hervatting brak Schalke dankzij een doodspelmoment toch de ban. Weston McKennie kopte raak uit een vrije trap van Bastian Oczipka en veroordeelde Fortuna Düsseldorf tot een inhaalrace. De thuisploeg pakte de handschoen op en ging erop en erover. Eerst sloeg Rouwen Hennings toe uit een rebound nadat doelman Markus Schubert een vrije trap wel heel matig had verwerkt, waarna Kenan Karaman van dichtbij het net vond met het hoofd. De defensie van Schalke 04 werd bij de tweede goal van de thuisploeg verschalkt na een variant met een korte corner. De bezoekers herstelden zich niet van deze dreun en zakten naar plek negen. Fortuna Düsseldorf vergrootte de marge met nummer zeventien Werder Bremen tot vijf punten.

Met de nederlaag in de Merkur Spiel-Arena breidt Schalke 04 een inktzwarte serie uit. De club uit Gelsenkirchen heeft nu tien Bundesliga-duels op rij niet gewonnen: vier keer gelijk, zes keer verlies. Dat is de slechtste reeks sinds 1997.