“Dan was PSV de voorronde van de Champions League ingegaan en niet AZ”

Foto: “Dan was PSV de voorronde van de Champions League ingegaan en niet AZ”

AZ heeft de UEFA onlangs een brief gestuurd om te proberen om de eerste plek van de Eredivisie bij Ajax weg te stelen, maar die actie is niet bij iedereen even goed gevallen. Oud-voetballer Martijn Meerdink vindt het allemaal onbegrijpelijk.

In De Telegraaf zegt hij: “Begrijp me goed, ik ben heel goed met de club. Maar dit had ook anders gekund of niet? Als je de beslissing van de KNVB wilt aanvechten, moet je dat met open vizier doen, dus door de KNVB en Ajax daarin te kennen. Het helemaal laten gaan, was het beste geweest, denk ik.”

Meerdink stelt dat het slechter af had kunnen lopen voor zijn oude werkgever: “Als de KNVB het seizoen had geschrapt, zoals bij de amateurs wél is gebeurd, dan was PSV de voorronde van de Champions League ingegaan en niet AZ. Ik snap de frustratie, want AZ was geweldig in de race voor de titel en ik denk dat ze ook een heel goede kans hadden gehad om kampioen te worden. Maar de coronacrisis kon niemand voorzien. Dan moet je je verlies pakken en via de voorronde de groepsfase van de Champions League bereiken. Daar is genoeg kwaliteit voor aanwezig.”

Er zouden best consequenties kunnen zijn: “Nu zie je de termen ‘Calimero’ en ‘provincieclub’ voorbijkomen. Daar baal ik van, want de club heeft op eigen kracht en mede dankzij het fantastische voetbal van de jonge selectie een geweldig imago opgebouwd. Dat mag niet verloren gaan.”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
767+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie