TRANSFERUURTJE: Barça is boos op Ajax, Diemers staat voor Eredivisie-transfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Barça is boos op Ajax, Diemers staat voor Eredivisie-transfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Voordat de coronacrisis toesloeg bereikte Ajax al een akkoord met Chelsea over de verkoop van Hakim Ziyech voor ruim 40 miljoen euro. En misschien krijgt de Marokkaan wel gezelschap bij de Blues van twee andere Ajacieden. De Engelse media schrijven vandaag namelijk dat Nicolás Tagliafico een doelwit is van de Londenaren. Hij zou 25 miljoen euro moeten opleveren. Het was al bekend dat de Blues wel oren hebben naar een samenwerking met André Onana. De keeper is vermoedelijk wel een stukje duurder dan de linksback, want nog niet zo heel lang geleden konden we lezen dat Ajax een vraagprijs van 40 miljoen euro zou hanteren. Het is natuurlijk mogelijk dat de Amsterdammers wat korting geven, maar als Onana en Tagliafico zich bij Ziyech voegen kan de Eredivisie-topclub vermoedelijk een totaalbedrag van om en de nabij (en misschien wel méér dan) 100 miljoen euro op hun rekening verwachten.

Volgens de krant El Mundo Deportivo is men bij FC Barcelona van mening dat Ajax het wat te hoog in de bol heeft gekregen als gevolg van de megatransfers van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt naar respectievelijk het Camp Nou-stadion en het Allianz Stadium van Juventus. Het medium weet namelijk dat directeur voetbalzaken Marc Overmars zijn vraagprijs voor Sergiño Dest bepaald heeft op 18 miljoen euro plus bonussen. De clubleiding van Barça vindt dit echter onbegrijpelijk met het oog op de coronacrisis.

Derrick Luckassen werd dit seizoen door PSV uitgeleend aan het Belgische RSC Anderlecht, en de Brusselaars beschikken nog over een optie tot koop. Die kunnen ze echter niet lichten, omdat de multifunctionele speler gewoonweg te duur is. Voetbal International meldt op zijn website: “Derrick Luckassen heeft al duidelijk laten weten dat een terugkeer bij PSV geen optie meer is, maar zal zich na de zomer mogelijk toch weer moeten melden in Eindhoven. Volgens Het Nieuwsblad is Anderlecht namelijk niet in staat om de optie tot koop van 5 miljoen euro te lichten. Alleen als PSV besluit lager te gaan zitten, kan Luckassen zijn loopbaan definitief voortzetten bij Paars-Wit.” 

Mark Diemers staat tot medio 2021 onder contract bij Fortuna Sittard en dat betekent dat hij in de zomer verkocht moet worden zodat de Limburgers nog wat geld aan hem overhouden. Eventjes werd er gespeculeerd over een mogelijke transfer naar Feyenoord. Voetbal International weet echter dat de Rotterdammers helemaal nog niet concreet in de markt zijn voor de handtekening van de middenvelder. FC Groningen zou op dit moment juist het dichtst bij de komst van Diemers zijn, waar ook Vitesse kans maakt op de krabbel van de 26-jarige spelmaker.

[b]Buitenland:[/b]

Het begint er meer en meer naar uit te zien dat Ousmane Dembélé binnenkort gaat vertrekken bij FC Barcelona. Volgens El Mundo Deportivo hebben de Catalanen de vleugelspits namelijk officieel op de transferlijst gezet en naar verluidt is hij ook nog eens spotgoedkoop. Waar de nummer één van LaLiga in de zomer van 2017 125 miljoen euro betaalde aan Borussia Dortmund, zou Dembélé nu nog maar 42 miljoen euro kosten.

De verwachting is toch wel dat Gonzalo Higuaín in de aankomende zomer gaat vertrekken bij zijn werkgever Juventus. Bij De Oude Dame is hij namelijk verworden tot derde keuze, achter Cristiano Ronaldo en zijn landgenoot Paulo Dybala. Voetbal International schrijft op maandagochtend over de toekomst van de Argentijnse goalgetter: “Clubs die Gonzalo Higuaín willen overnemen van Juventus, kunnen voor 18 miljoen euro zaken doen. Dat meldt Tuttojuve. Op die manier zou de grootmacht uit Turijn het verlies op de Argentijnse aanvaller beperken.”

The Telegraph stelt dat Rafael Benitez aast op een terugkeer naar St. James’ Park. De Spanjaard is momenteel aan de slag bij het Chinese Dalian Professional FC, maar zou dus graag een comeback willen maken bij het hyperambitieuze Newcastle United. En Benitez zou ook al grootse transferplannen hebben. Zo mikt hij naar verluidt op John Stones en Ross Barkley, twee Engelse internationals van respectievelijk Manchester City en Chelsea.

Waar speelt Diemers volgend seizoen?

  • FC Groningen
  • Vitesse
  • Anders…
180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
61+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
31+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
22+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
228+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
93+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
153+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
59+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
84+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
444+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
194+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
289+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
800+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8618+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1949+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3277+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
585+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
970+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie