‘Het was een obsessie voor Real Madrid’

Foto: ‘Het was een obsessie voor Real Madrid’

Precies zes jaar geleden maakte oefenmeester Carlo Ancelotti met Real Madrid een einde aan de Champions League-droogte van de Spaanse grootmacht door Atlético Madrid in de finale met 4-1 te verslaan na verlenging. Vandaag blikt de Italiaan terug.

In gesprek met Sky Sports zegt de huidige coach van Everton: “De club had de jaren ervoor problemen gehad, toen ik er arriveerde. Dat ze de Champions League al twaalf jaar niet hadden gewonnen, was een obsessie voor hen, omdat Real Madrid eraan gewend was de Champions League vaak te winnen.”

In zijn tijd in het Bernabéu had Ancelotti verschillende wereldsterren onder zijn hoede: “Je hoeft geen ploeg om Cristiano Ronaldo heen te bouwen, zoals ik ook al zei over Zidane (die onder hem speelde bij Juventus, red.). Je moet een speler als Ronaldo, die in staat is om elke wedstrijd te scoren, in verdedigend opzicht gewoon niet te veel taken meegeven, al moeten ze natuurlijk wel samenwerken met het team.”

Hij stelt dat iemand als Ronaldo de baan van een trainer heel makkelijk maakt: “Omdat fantastische spelers zoals hij altijd professioneel en serieus zijn. Ze hebben persoonlijkheid en zijn gemotiveerd, dus dat is het makkelijkste dat er is voor een trainer.” Zijn dienstverband bij Real ervoer hij als geweldig: “Je moet dat als trainer een keer ervaren, want het is qua imago de grootste club ter wereld.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie