Premier League-spelers doodsbang: ‘We zijn laboratoriumratten’

Foto: Premier League-spelers doodsbang: ‘We zijn laboratoriumratten’

Het is de bedoeling dat de Premier League binnenkort weer van start gaat, maar niet alle spelers die in de hoogste voetbalcompetitie van Engelsen voetballen zijn hier blij mee. Sergio Agüero en Danny Rose van Manchester City en Newcastle United zijn bijvoorbeeld bang voor het coronavirus.

De Argentijnse spits laat weten: “De meeste spelers hebben een gezin, kleine kinderen of ouders die ze niet willen besmetten. Op het voetbalveld kom je dicht in contact met andere spelers. Die kunnen het hebben ook al tonen ze de symptomen nog niet.”

Rose, die door Tottenham Hotspur aan Newcastle uitgeleend wordt, gebruikt sterkere bewoordingen: “Het gaat om mensenlevens. En moet ik als speler mijn gezondheid riskeren omdat ik het publiek thuis op de bank moet entertainen? Alleen al het feit dat ze ons willen laten terugkeren op de velden, betekent dat we proefdieren zijn. We zijn gewoon laboratoriumratten. Het is één groot experiment. Kijken of het werkt of niet…”

Sportpsycholoog Mark Bowden snapt dit sentiment wel. Hij wordt geciteerd door De Telegraaf: “Aan de ene kant zijn er de jongere spelers, die geen vrouw en kinderen hebben. Die kunnen niet wachten om weer te voetballen. De oudere spelers, met meer verantwoordelijkheden, zijn bang dat ze hun geliefden in de problemen kunnen brengen. Het virus kan je ziek maken en het kan je ook doden. Dit zorgt ervoor dat deze groep spelers mentale problemen krijgt.”

Snap jij dat ze bang zijn?

  • Zeker
  • Nee
74+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie