LaLiga hervat, maar waslijst aan coronamaatregelen

Foto: LaLiga hervat, maar waslijst aan coronamaatregelen

De Bundesliga is al hervat en de Primera División volgt spoedig: op 8 juni gaat de Spaanse competitie weer van start. De clubs dienen echter wel rekening te houden met een heuse waslijst aan coronamaatregelen… er verandert nogal wat.

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag: “Dit weekeinde wordt het 34 graden in Sevilla. Misschien is het er over drie weken nog warmer, wanneer – als alles volgens plan verloopt – op vrijdag 12 juni de lokale derby tussen Sevilla en Real Betis het vervolg van de Spaanse Liga zal aftrappen. En nóg wat heter zal het half juli zijn, wanneer de Primera División de laatste van zijn elf resterende speelrondes zal voltooien.” Maar daar heeft men wat op gevonden: “De laatste weken is druk gewerkt aan de protocollen die het voetbal in de zomermaanden mogelijk moeten maken. Zoals bijvoorbeeld heel laat op de avond spelen: er zullen wedstrijden om 10 of 11 uur beginnen, en de duels in Sevilla zullen daar zeker kandidaat voor zijn. Geen enkel duel zal vóór zeven uur ’s avonds beginnen.”

Daarnaast mogen trainer 23 in plaats van achttien spelers selecteren voor een wedstrijd en mag elk team vijf keer wisselen. “Daarnaast moeten in de stadions allerlei reglementen worden nageleefd om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Er zal een maximaal aantal mensen worden toegelaten – technici, bewakers, clubpersoneel, journalisten –, voor de wedstrijd zullen er geen begroetingen tussen de teams zijn en in de rust zullen alle spelers van uitrusting moeten wisselen en om met schone shirts en broeken de tweede helft te spelen.”

Het is óók opvallend dat Real Madrid op zijn trainingscomplex gaat spelen. Het Estadio Santiago Bernabéu wordt gemeden met het oog op de maatregelen én een geplande verbouwing.

Goede regels?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
70+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie