FC Groningen slaat grote slag en houdt spits uit handen topclubs

Foto: FC Groningen slaat grote slag en houdt spits uit handen topclubs

FC Groningen is er in geslaagd om Romano Postema langer voor de club te binden. De talentvolle spits tekende vanmiddag bij tot medio 2024 in het noorden.

Groningen meldt over hem: ‘Postema tekende in maart vorig jaar een driejarige overeenkomst, die liep tot medio 2022. Dit contract is nu dus al weer opengebroken en verlengd. Afgelopen seizoen kwam de voetbalcarrière van Postema in een stroomversnelling. De spits debuteerde als invaller op 31 augustus in het eerste elftal van FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Daarna werd hij geselecteerd voor het Nederlands elftal, dat deelnam aan de eindronde van het WK onder-17 in Brazilië.’

Inmiddels staat Postema al op 12 optredens namens de hoofdmacht, en dus is directeur Marc-Jan Fledderus blij met de verlenging. “Romano is een product uit onze opleiding en een echte Stadjer, dat maakt het extra mooi. Maar bovenal is hij een zeer talentvolle spits met een goed gevoel om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Naast het functioneren in en met een team is het maken van doelpunten één van de belangrijkste onderdelen in het voetbal. Dat is een kunstje dat niet heel veel spelers beheersen.”

“Tot nu toe heeft Romano laten zien in elk elftal waarin hij speelt tot scoren te komen. Hij leeft van doelpunten maken en dat is een eigenschap die je bij een spits graag ziet. Wij zijn dan ook blij dat hij voor een langere periode bij ons onder contract staat. Wij gaan verder met het werken aan de dagelijkse groei van Romano en hebben veel vertrouwen in hem richting de toekomst”, aldus Fledderus tot slot.

Topspits in wording?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Dat is wat overdreven
262+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie