Chiellini: “Ik bewonder Suárez, ik ben ook een son of a bitch op het veld”

Foto: Chiellini: “Ik bewonder Suárez, ik ben ook een son of a bitch op het veld”

De autobiografie van Giorgio Chiellini maakt nogal wat los in Italië en omstreken. Er kwamen al een aantal stevige uitspraken van de ervaren verdediger van Juventus naar voren over Mario Balotelli, Felipe Melo en Arturo Vidal. Dit keer gaat het over de beet van Luis Suárez in 2014, waar Chiellini het slachtoffer van was. De 35-jarige ploeggenoot van Matthijs de Ligt is echter opvallend positief over die opmerkelijk actie.

Zo’n beetje heel de voetbalwereld sprak schande van het bijtincident op het WK van 2014. Chiellini zag dat anders. “Ik bewonder hem. Ik ben ook ‘a son of a bitch‘ op het veld en daar ben ik trots op”, wordt de verdediger geciteerd. “De waarheid is dat ik die actie van hem bewonder. Als Suárez die pit in zijn spel zou verliezen, zou hij nog slechts een gemiddelde speler zijn”, aldus Chiellini. “Onheil en een beetje boosaardigheid horen bij het spel, dat zou ik niet vals spelen noemen. Je moet intelligent zijn om je rivaal te verslaan.”

De Italiaan gaat gedetailleerd in op het voorval. “Er was niet vreemds aan de hand tijdens die wedstrijd. Ik verzorgde mandekking op Edinson Cavani voor het grootste gedeelte, ook al zo’n aanvaller die moeilijk is te bestrijden. Vervolgens besefte ik ineens dat ik in mijn schouder was gebeten door Suárez. Het gebeurde en dat was alles. Het is zijn strategie als hij man tegen man contact heeft. Daar kan ik weinig van zeggen.”

Chiellini ziet gelijkenissen met zichzelf in de spelopvatting van de Barcelona-spits. “Suárez en ik zijn hetzelfde en ik hou ervan om tegen aanvallers als hem te spelen. Ik belde een paar dagen na wedstrijd naar hem, maar hij hoefde niet zijn excuses aan te bieden.”

Vind jij die bijt ook bij de winnaarsmentaliteit van Suárez horen?

  • Ja, zeker
  • Nee, zeker niet
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie