TRANSFERUURTJE: Kluivert-ruildeal, Ajax is er klaar mee

Foto: TRANSFERUURTJE: Kluivert-ruildeal, Ajax is er klaar mee

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De coronacrisis is een kolfje naar de hand van koopjesjagers en hier heeft Ajax behoorlijk veel last van. André Onana wil een stap zetten in de zomer, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars weigert al te veel korting te verstrekken op de goalie. FC Barcelona, AC Milan, Tottenham Hotspur, Chelsea, Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund hebben al contact gezocht met Albert Botines, de zaakwaarnemer van de Kameroener, maar al deze grootmachten hopen dat men in Amsterdam water bij de wijn wil doen met het oog op de crisis. Ajax is hier niet blind voor, maar heeft wel een bepaald minimumbedrag in gedachten. Volgens de Engelse media is Overmars inmiddels wel een beetje klaar met de ‘onzinaanbiedingen’ en heeft hij de geïnteresseerden duidelijk gemaakt dat er toch echt 40 miljoen euro betaald moet worden voor Onana. Dit zou wel kunnen betekenen dat er een conflict aan zit te komen.


Het is al lang geen geheim meer dat Feyenoord ontzettend graag aan de slag wilde gaan met Bryan Linssen, die binnenkort transfervrij mag vertrekken bij Vitesse. De eerste aanbieding die de Rotterdammers bij de aanvaller neerlegden was echter geenszins geweldig… In een interview met De Telegraaf onthult de buitenspeler namelijk: “Ik had een eerste gesprek met Frank Arnesen en dat was heel positief. Ik ging daar weg met het idee dat de kans groot was dat ik volgend seizoen bij Feyenoord zou spelen. Maar ik ben op een leeftijd dat het hele plaatje moet kloppen. Feyenoord zou sportief een fantastische stap zijn geweest, maar op mijn 29e moet het ook financieel een stap vooruit zijn. Het is niet zo dat ik een geldwolf ben. Maar als de eerste aanbieding minder is dan die van Vitesse, dan had ik net zo goed hier kunnen blijven. Zoiets doet ook wat met je gevoel.”

Het is voor niemand meer een verrassing dat Arsenal aan de komst van Orkun Kökcü van Feyenoord denkt. Oefenmeester Mikel Arteta wil de spelmaker echter wel héél graag hebben en de Spanjaard zou daarom met zijn vuist op tafel geslagen hebben. Volgens de Engelse media stak de coach onlangs namelijk een heuse tirade af ten overstaan van de clubleiding. Kökcü moet koste wat kost overkomen naar het Emirates Stadium, omdat Arteta in de jongeling iemand ziet die Mesut Özil kan vervangen. De Gunners moeten volgens de laatste geruchten 20 tot 30 miljoen euro betalen voor hun doelwit, maar de coach vindt klaarblijkelijk dat de Turk dit aanzienlijke bedrag waard is. Hij is van plan om het transferrecord van Feyenoord zonder blikken of blozen aan gruzelementen te slaan. Betaalt Arsenal namelijk daadwerkelijk meer dan 20 miljoen euro voor Kökcü, dan verdwijnt de naam van Dirk Kuyt uit de boeken. Voor de Katwijker kregen de Rotterdammers heel wat jaartjes geleden 18 miljoen euro van Liverpool.

Buitenland:

Iedere voetballiefhebber weet inmiddels wel dat de toekomst van Leroy Sané vermoedelijk bij Bayern München ligt. Zijn contract bij Manchester City loopt in de zomer van 2021 af en dus moeten de Citizens hun vleugelspits verkopen om nog wat aan hem over te houden. Voetbal International schrijft vandaag over de stand van zaken: “In Duitsland pakt Sport BILD wederom uit met een verhaal over Leroy Sané. De aanvaller van Manchester City zou bereid zijn om salaris in te leveren om zijn overgang naar Bayern München mogelijk te maken, maar zou tegelijkertijd wel het shirt krijgen met nummer 10.” Het blad gaat verder: “Inderdaad, het shirt dat jarenlang om de schouders zat van Arjen Robben. Beide clubs hebben overigens nog niet met elkaar onderhandeld, maar Sané heeft Bayern volgt het bericht laten weten dat hij hoe dan ook naar München komt. Is het niet nu, dan volgend jaar transfervrij als zijn contract afloopt.”


Justin Kluivert maakt deze zomer mogelijk een schitterende transfer. De vleugelaanvaller zou zijn loopbaan kunnen voortzetten bij Arsenal in een ruil met Henrikh Mkhitaryan. De Armeniër kwam het voorbije seizoen op huurbasis uit voor de Romeinen. Ondanks een aantal blessures is coach Paulo Fonseca zeer tevreden over Mkhitaryan en dus wil men de samenwerking graag doortrekken. Het probleem is echter dat AS Roma vooralsnog niet kan voldoen aan zijn financiële eisen en gecombineerd met een transfersom is dat in crisistijd geen optie. Volgens de Corriere dello Sport zou Mkhitaryan minstens 4,5 miljoen euro per jaar eisen, waar AS Roma drie miljoen euro plus bonussen in het vooruitzicht stelt. Het is nu aan zaakwaarnemer Mino Raiola om een oplossing te vinden. Arsenal wil water bij de wijn doen door oud-Ajacied Kluivert in de deal te

Kluivert naar Arsenal?

  • Zou ik tof vinden
  • Zou ik niks vinden
1297+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie