‘KNVB en oud-international des duivels door Marktplaats-verkoop’

Foto: ‘KNVB en oud-international des duivels door Marktplaats-verkoop’

Er is in Nederland opschudding ontstaan na het faillissement van het Nationaal Voetbalmuseum in Roosendaal. Via Marktplaats worden verschillende items aangeboden.

Het NRC bericht: “Het Nationaal Voetbalmuseum had dé plek moeten zijn waar het voetbalerfgoed van Nederland tentoongesteld wordt. Maar elf jaar na de opening in Middelburg worden pronkstukken van de collectie nu online verkocht aan de hoogste bieder. Daarover is in de voetbalwereld reuring ontstaan. Oud-internationals zijn verbolgen dat ‘hun’ items nu verkocht worden.”

Johan Derksen schonk daar maandagavond in Veronica Inside al aandacht aan. Volgens Paul Hermsen, de eigenaar na de overname in 2012, is de situatie helder: “Die shirtjes en vaantjes stellen geen flikker voor. Ik zit helemaal niet te wachten op die zooi, dus ik verkoop het.” Volgens hem en Jos Kouwer, directeur van de stichting achter de museumcollectie, is deze verkoop toegestaan.

Maar schrijft het NRC: “Betrokkenen twijfelen daaraan. Voetbalschoenen uit 1936 van oud-internationaal Joop van Nellen zouden door familieleden in bruikleen gegeven zijn, maar werden vorige maand voor 2.275 euro verkocht op Marktplaats. En oud-keeper Van Breukelen heeft niks gehoord over de verkoop van zijn shirt. (…) Ook Jaap Stam is onaangenaam verrast dat op Marktplaats twee afgetrapte voetbalschoenen van hem staan, die hij schonk aan het voetbalmuseum. Het schoeisel is bijzonder omdat de oud-verdediger van onder meer PSV, Manchester United en AC Milan sponsor Adidas had gevraagd de namen van zijn vier kinderen erop te stikken.

De KNVB is er ‘niet gelukkig mee’, zo laat men weten. “We hebben de eigenaar van het voetbalmuseum in Roosendaal een mail gestuurd met de gebruikersovereenkomst en geven hem de gelegenheid de spullen terug te bezorgen aan de KNVB. Mocht dat niet gebeuren, gaan we kijken wat voor verdere stappen we kunnen nemen.”

Is de woede terecht?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
699+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie