TRANSFERUURTJE: Ajax-conflict, Feyenoord-probleem, Babel-ruil

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-conflict, Feyenoord-probleem, Babel-ruil

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax is niet bereid om allerlei coronakortingen uit te delen, maar dat standpunt zou zomaar eens kunnen leiden tot een conflictje hier en daar. Sergiño Dest wil bijvoorbeeld per se naar de Allianz Arena van Bayern München transfereren, aldus de Duitse media. In de winterstop bracht Der Rekordmeister een officieel bod uit voor de diensten van de rechtsback ter waarde van 20 miljoen euro. Directeur voetbalzaken Marc Overmars wilde 30 miljoen euro hebben en er was te weinig tijd om tot een akkoord te komen, maar de verwachting was dat Dest in de zomer voor ongeveer 25 miljoen euro naar Beieren zou verhuizen. De coronacrisis gooide echter roet in het eten, want opeens wil de clubleiding van Bayern de hand zo veel mogelijk op de knip houden. De Ajacied is welkom, maar sowieso niet voor 25 miljoen euro. En daar zit de crux, want Ajax houdt vast aan zijn vraagprijs. Fussball Transfers weet dat de international van de Verenigde Staten de knuppel in het hoenderhok heeft gegooid door te stellen dat hij per se naar de Allianz Arena wil.


Ajax betaalde 27 miljoen euro voor Razvan Marin en Edson Álvarez, maar toch is er een nog grotere miskoop aan te wijzen: Lisandro Magallán. De Argentijn kostte liefst 9 miljoen euro, maar heeft absoluut geen toekomst in de Johan Cruijff ArenA. Op dit moment wordt hij uitgeleend aan Deportivo Alavés, maar ook bij de Spanjaarden is hij geen vaste waarde en dus wordt hij sowieso niet definitief ingelijfd. Gisteren liet de stopper in gesprek met TNT Sport weten: “Ik heb een contract voor een jaar, daarna keer ik terug naar Ajax. Door de pandemie weet ik nog niet exact wanneer ik terugkeer. In Nederland ligt het voetbal stil tot 1 september.” In de regel weet directeur voetbalzaken Marc Overmars miskopen nog wel voor een aardig bedrag te verkopen, maar dat gaat in het geval van Magallán sowieso niet lukken. Na twee magere jaren wordt zijn transferwaarde nog maar geschat op 4,8 miljoen euro, en mede door de coronacrisis lijkt zelfs dat de hoofdprijs voor de oud-speler van Boca Juniors.

Feyenoord zit flink in zijn maag met de erfenis van de voormalige technisch directeuren Martin van Geel en Sjaak Troost. De Rotterdammers willen maar wat graag aan de slag gaan met Bryan Linssen, maar die weet wat er ongeveer verdiend wordt in De Kuip. En er zijn veel excessen. Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag: “Voor Feyenoord werkt niet mee dat uitlekte dat Liam Kelly voor 600.000 euro op de loonlijst staat. De middenvelder kwam nooit uit de verf; Oxford United mocht hem na de winterstop op huurbasis overnemen met de afspraak dat Feyenoord zijn volledige salaris bleef ophoesten. Kelly staat nog een jaar onder contract, maar terugkeren in Rotterdam is zinloos. De Ier komt niet voor in de plannen van de technische staf, maar zijn salaris is een minimumloon geworden in De Kuip.” De krant gaat verder: “En er is meer. Luciano Narsingh, die nauwelijks in actie kwam, kreeg als transfervrije speler een schitterend jaarsalaris van Sjaak Troost. Waarom zou Linssen daar onder moeten blijven? Maar van die hoge salarissen wil Frank Arnesen af. Linssen is zijn eerste speler die moet tekenen in de nieuwe werkelijkheid.”


PSV versterkt zich deze zomer niet met Oranje-international Kevin Strootman. Volgens buitenlandse media is de geroutineerde middenvelder niet haalbaar voor de Eindhovenaren. Strootman staat bijna twee jaar op de loonlijst bij het Franse Olympique Marseille. De middenvelder is echter niet meer zeker van een basisplaats en is daarnaast een van de grootverdieners in de selectie, waardoor de clubleiding wel wil meewerken aan een transfer. Zijn hoge salariseisen vormen echter een blokkade. Marseille zag een PSV-rentree voor Strootman helemaal zitten, maar de financiële situatie maakt dit onmogelijk. Naar verluidt is een terugkeer naar Eindhoven op dit moment zelfs helemaal uitgesloten.

Buitenland:

Ryan Babel zet zijn carrière mogelijk voort in de Italiaanse Serie A. Galatasaray zou de aan Ajax verhuurde aanvaller willen onderbrengen bij Sassuolo, aldus Sabah. In de voetbalwereld worden ruiltransfers deze zomer mogelijk de mode als gevolg van de coronacrisis. Galatasaray wil zich graag versterken met Mert Müldür van Sassuolo, maar financieel dreigt dat een lastig geval te worden. Door Babel in de onderhandelingen te betrekken hoopt de Turkse club een doorbraak te realiseren. Het eerste bod van Galatasaray werd afgeslagen en daarop werd de naam van Babel op de onderhandelingstafel gelegd. Naar verluidt zijn de onderhandelingen inmiddels weer gaande. De jonge rechtsback (21) zou vanwege zijn Turkse achtergrond zelf wel oren hebben naar een deal met Galatasaray.


Justin Kluivert transfereerde in de zomer van 2018 van Ajax naar AS Roma voor bijna 20 miljoen euro, maar mag nu al weer vertrekken uit het Stadio Olimpico. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola heeft de opdracht gekregen om een nieuwe club te vinden voor zijn cliënt. Volgens de krant Tuttosport zijn de redenen van de Romeinen om de buitenspeler op de transferlijst te zetten redelijk straight-forward. Allereerst heeft Kluivert in twee jaar tijd gewoon niet gebracht wat de clubleiding van hem had verwacht: de oud-Ajacied pendelt eigenlijk telkens tussen wal en schip, tussen reservebank en de basisopstelling, en de Italianen hadden gehoopt dat hij verder zou zijn. Bovendien drukt Kluivert met zijn salaris behoorlijk zwaar op de begroting van de Serie A-topclub. De international van het Nederlands elftal heeft nog een contract in de Italiaanse hoofdstad tot medio 2023 en in die periode moet hij liefst 12,7 miljoen euro verdienen. Roma wil af van die kostenpost en hoopt de vleugelspits in de zomer te kunnen slijten…

Moet Ajax Dest aan zijn contract houden?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
396+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie