Waarschuwing voor Ziyech: “Grotere uitdaging dan wat dan ook”

Foto: Waarschuwing voor Ziyech: “Grotere uitdaging dan wat dan ook”

Hakim Ziyech transfereert binnenkort van Ajax naar Chelsea en Jesper Gronkjaer is wel de juiste persoon om de Marokkaan van advies te voorzien. De voormalige buitenspeler maakte namelijk ook de overstap van de Johan Cruijff ArenA naar Stamford Bridge.

In gesprek met Goal vertelt de Deen: “Ziyech is een van de spelers die mijn aandacht heeft getrokken in de afgelopen twee seizoenen, ook al is hij geen product van de Ajax-academie. Je hebt spelers als hij nodig. Ik denk dat iedere topclub hem bekeken heeft en zich heeft afgevraagd of hij goed genoeg is voor hun team. Hij is een fantastische speler en ik denk dat hij zich direct in de basiself zal spelen bij Chelsea. Bijna iedere Premier League-club kan een speler als Ziyech betalen. Newcastle United kan zich binnenkort ook met de grote clubs meten op de transfermarkt.”

Gronkjaer vervolgt zijn verhaal: “Ziyech is een goede aanwinst voor Chelsea en hij zal vaak genoeg een basisplaats krijgen. Daarnaast moeten we de volledige potentie van Christian Pulisic nog zien, hij is ook een geweldige speler. Er zijn veel dingen om naar uit te kijken bij Chelsea.”

Hij heeft echter ook een fikse waarschuwing in petto voor de spelmaker: “Het aanpassen aan de Premier League is een grotere mentale uitdaging dan wat dan ook. Als je voor Ajax, Feyenoord of PSV speelt, maak je deel uit van een team dat domineert in balbezit, kansen creëert en veel doelpunten maakt. Er is ook veel ruimte. In de Premier League is er geen tijd om te leren of te wennen, je moet het vanaf de eerste dag laten zien. Het is fysieker, technischer en sneller dan toen ik er nog speelde.”

Gaat Ziyech het maken bij Chelsea?

  • Denk het wel
  • Ik moet het nog zien
151+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie