‘Oorlog FOX en Ziggo: gigantisch drama Eredivisie-fans’

Foto: ‘Oorlog FOX en Ziggo: gigantisch drama Eredivisie-fans’

Het hele volgende seizoen (of dan in ieder geval het eerste half jaar) wordt vermoedelijk afgewerkt zonder publiek in de stadions. En voor Eredivisie-fans betekent dat dat er maar één ding op zit: de televisie aanzetten en inschakelen op FOX Sports.

Maar kan dat straks nog wel? Misschien niet, want het is onzeker of de duels in de Eredivisie straks wel via Ziggo te zien zijn… Sportmarketeer Chris Woerts vertelt bij Veronica Inside: “Ziggo wordt nu gedwongen door FOX om in een model te stappen dat ze helemaal niet willen. Ze betalen nu gewoon per abonnee, maar FOX wil dat Ziggo gaat betalen per aangesloten huishouden. Dat zijn er vier miljoen. Dat gaat Ziggo pak en beet honderd miljoen euro extra kosten. Daar hebben ze geen zin in.”

FOX heeft opeens veel macht: “Als er geen publiek in het stadion mag komen, dan is FOX heel belangrijk. De enige manier om voetbal te kijken is dan via hen. Zij zitten rustig achterover te leunen tot die deadline komt als ze weer gaan spelen. En dan zullen ze eens kijken wie de sterkste armen heeft.”

Ziggo zit natuurlijk in een flinke spagaat: “Anders krijg je overbelasting van de klantenservice, want iedereen die het niet gaat krijgen gaat bellen: waar is mijn Eredivisie-voetbal? Het wordt een machtsstrijd. Wie heeft de sterkste schouders en wie heeft de meeste ballen om dit vast te houden?”

Als ik volgend seizoen geen Eredivisie-voetbal kan kijken…

  • Heb ik daar vrede mee
  • Kom ik in opstand
4183+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie