“Het leek Hakim een goed idee om daar een kip te stelen”

Foto: “Het leek Hakim een goed idee om daar een kip te stelen”

Hakim Ziyech maakt deze zomer de overstap van Ajax naar Chelsea. Zijn potentieel werd door sc Heerenveen al ontdekt, maar toch duurde het even voordat de middenvelder optimaal functioneerde.

“Toen ik hem voor het eerst zag, moet hij een jaar of veertien zijn geweest. Hij was net ingestroomd in de jeugdopleiding en hij oogde heel fragiel”, vertelt Jan de Jonge aan France Football. “Maar zijn creativiteit had hij toen al, dus je wist dat hij veel potentieel had. Het feit dat hij klein en fragiel is, had een probleem kunnen worden. Maar hij had het geluk dat daar in onze opleiding niet zoveel waarde aan werd gehecht.”

Ziyech worstelde wel met ‘gedragsproblemen’. “Maar verder had hij alles. Uiteindelijk zijn het vaak die jongens, die misschien wat moeilijker in de hand te houden zijn, die iets extra’s hebben als voetballer. Ik weet niet hoe ik dat kan verklaren, maar vaak is het zo. Bovendien hadden wij niet de mogelijkheid om talenten naar de achtergrond te verdrijven en te vervangen door nieuwe spelers, zoals een club als Ajax dat wel kan.”

“Maar laat duidelijk zijn: hij was absoluut niet onhandelbaar. Hij was een grappenmaker. We speelden een keer vlakbij een boerderij, en het leek Hakim een goed idee om daar een kip te stelen en die in de kleedkamer los te laten. Toen ik doorhad wat er aan de hand was, moest ik hem duidelijk maken dat het misschien niet het allerbeste idee was”, lacht hij”, lacht de oud-trainer van de Friezen. “Hij is de allerbeste nummer 10 met wie ik ooit heb gewerkt. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik had gedacht dat hij het zo ver zou schoppen.”

Gaat hij ook bij Chelsea een sensatie worden?

  • Ja
  • Nee
261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie