TRANSFERUURTJE: Ajax heeft het gehad, Robben-terugkeer

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax heeft het gehad, Robben-terugkeer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Zinho Vanheusden transfereerde een jaartje geleden voor 12,6 miljoen euro van Internazionale naar Standard Luik en werd op die manier de duurste Belgische aankoop aller tijden in de Jupiler Pro League. Er werd echter wel een opvallende afspraak gemaakt met de Nerazzurri. Die zouden hem in 2021 namelijk voor 16 à 18 miljoen euro terughalen naar het Giuseppe Meazza-stadion. Deze afspraak staat nu echter onder druk door de coronacrisis en de precaire situatie waarin Standard zich bevindt (de club heeft nog geen proflicentie gekregen), waardoor het mogelijk is dat Vanheusden in de aankomende zomer al weer een nieuwe transfer maakt. Volgens Het Nieuwsblad is er inmiddels ‘concrete belangstelling’ uit Nederland en Spanje. Vermoedelijk kunnen alleen Ajax en PSV hem betalen in de Eredivisie.


Het is inmiddels wel algemeen bekend dat André Onana deze zomer wil vertrekken bij Ajax. Er ligt ook een afspraak op tafel tussen speler en club, maar daar hebben de gieren die momenteel boven de Johan Cruijff ArenA cirkelen helemaal geen boodschap aan. Voetbal International schrijft op woensdagochtend: “Ajax wil Onana het liefst nog een jaar houden, maar de Amsterdamse club erkent de afspraken die zijn gemaakt en zal meewerken aan een vertrek. Althans, als het juiste bedrag voor Onana op tafel komt. Op dit moment worden volgens Ajax zowel de agent als de speler door de clubs gek gemaakt, om te kijken of er gezien die gemaakte afspraak een transfer voor een lager bedrag in zit” Het blad vervolgt: “De beleidsbepalers gingen vóór de coronacrisis uit van ongeveer 40 miljoen euro voor Onana, die nog een contract heeft tot medio 2022. Gezien zijn kwaliteiten, in combinatie met zijn jonge leeftijd, schatten ze de Afrikaan als een topvierkeeper in, wereldwijd.”

Feyenoord heeft dit seizoen de beschikking over Edgar Ié, die gehuurd wordt van het Turkse Trabzonspor. De samenwerking is dusdanig bevallen dat de Rotterdammers graag met de verdediger verder willen, maar de stopper uit Guinee-Bissau heeft nog wel gewoon een contract. En dat betekent dat de traditionele Eredivisie-topclub toch echt een transfersom voor hem moet betalen. Het medium Gazete Damga beaamt dat technisch directeur Frank Arnesen een bod voorbereid, maar weet ook dat de clubleiding van Trabzonspor inzet op een vraagprijs van 3 à 4 miljoen euro.

Buitenland:

Een jaartje geleden kon Arjen Robben naar FC Groningen en PSV, maar besloot de buitenspeler om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Nu kan hij echter toch weer terugkeren op het voetbalveld, en wel in de Braziliaanse competitie.Vice-president Ricardo Rotenberg van Botafogo onthult namelijk dat hij contact opgenomen heeft met de vleugelspits en zijn management, om de voormalige aanvoerder van het Nederlands elftal te verleiden om toch weer te gaan voetballen. In een interview met Canal do TF vertelt hij: “Voor mij was hij de beste speler op het WK van 2014. Messi won die verkiezing omdat hij Messi is en Robben werd tweede, maar hij is mijn idool. Ik heb inderdaad contact opgenomen met hem en hij heeft ook geantwoord: hij is blij met de interesse van Botafogo.”


Coronacrisis of niet, er gaat in de aankomende zomer vermoedelijk wel het een en ander gebeuren bij FC Barcelona op transfergebied. Oefenmeester Quique Setién wil namelijk doorselecteren, maar moet eerst verkopen om echt wat te kunnen doen. Een tijdje geleden konden we al lezen dat alleen Lionel Messi, Marc-André ter Stegen en Frenkie de Jong absoluut niet mogen vertrekken bij de Catalanen, en die voegen nu daad bij woord. De international van het Nederlands elftal heeft volgens de Spaanse pers namelijk te horen gekregen dat hij alléén mag vertrekken als er een bod van 400 miljoen euro op tafel komt. Dat is precies de hoogte van de transferclausule die hij in zijn contract heeft staan.

Het is algemeen bekend dat FC Barcelona maar wat graag aan de slag wil gaan met Lautaro Martínez van Internazionale, maar misschien slikken de Catalanen wel een hele gevoelige nederlaag. Ook Paris Saint-Germain is namelijk in de markt voor de Argentijn. Voetbal International bericht op woensdagochtend: “Barcelona moet in de jacht op de handtekening van Lautaro Martínez rekening houden met flinke concurrentie. Volgens ESPN is na Real Madrid en Manchester United nu ook Paris Saint-Germain geïnteresseerd in de Argentijnse aanvaller van Internazionale en dat zou ervoor kunnen zorgen dat Inter mogelijk minder snel akkoord gaat met een lager bedrag van de contractueel vastgestelde transfersom van 111 miljoen euro, die volgens de Amerikaanse tv-zender geldig is in de eerste twee weken van juli.” Het blad gaat verder: “Barça wordt al tijden genoemd als meest voorname bestemming van Martínez, die in Camp Nou de opvolger moet worden van Luis Suárez. Het kapitaalkrachtige PSG heeft echter ook een nieuwe spits nodig, nu Mauro Icardi en Edinson Cavani waarschijnlijk vertrekken.”

Zie jij Robben terugkeren?

  • Ik wel
  • Ik niet
1035+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:37
0+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
3+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
30+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
18+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
20+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
275+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
119+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
54+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
98+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
43+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
341+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
19+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
2675+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
09:11
162+
Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente
08:55
312+
‘Mislintat-alarmbellen gaan af bij Ajax’
08:40
387+
‘Ajax streept volgende kandidaat door’
08:25
147+
‘Beker-opsteker voor Feyenoord’
08:10
205+
‘Van ‘t Schip weet nieuwe Ajax-rol’
23:44
263+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
381+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie