TRANSFERUURTJE: Ihattaren is ‘koopje’, droomtransfer Tadic

Foto: TRANSFERUURTJE: Ihattaren is ‘koopje’, droomtransfer Tadic

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het was een behoorlijk grote verrassing toen in de afgelopen winterstop duidelijk werd dat Dusan Tadic een belletje van FC Barcelona had gekregen. Nu wordt de aanvaller van Ajax opnieuw in verband gebracht met een transfer naar Catalonië. Door de coronacrisis kan er niet met miljoenen gesmeten worden in de aankomende transferwindow en Don Balón denkt daarom dat het een goed mogelijkheid is dat Barça opnieuw uitkomt bij de ervaren Serviër, die er nou eenmaal goed opstaat bij de scouts van de nummer één van de Primera División. Tadic heeft nog een contract tot medio 2023 in de Johan Cruijff ArenA en Ajax kan daarom voor hem vragen wat het wil, maar het zou natuurlijk zomaar eens zo kunnen zijn dat de routinier wel oren heeft naar een laatste droomtransfer… In dat geval heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars een probleem.


De verwachting was eigenlijk dat Donny van de Beek Ajax, in navolging van zijn maatjes Frenkie de Jong (86 miljoen euro) en Matthijs de Ligt (75 miljoen euro), de hoofdprijs op zou leveren. Er werd een bedrag van 55 miljoen euro genoemd, maar toen sloeg de coronacrisis in alle hevigheid toe. Het begint er meer en meer op te lijken dat directeur voetbalzaken Marc Overmars genoegen moet nemen met een lagere transfersom. De Engelse media schrijven vandaag dat het geïnteresseerde Manchester United vernomen heeft dat de middenvelder op dit moment 40 miljoen euro kost: 15 miljoen euro minder dan ingecalculeerd.

Moet er het hele volgende seizoen gespeeld worden zonder publiek, dan betekent dat een inkomstenderving van jewelste voor PSV. Algemeen directeur Toon Gerbrands gaf onlangs toe dat er misschien wel een sterkhouder verkocht moet worden. En er zijn al weer wat gieren die boven het Philips Stadion cirkelen. Volgens het boulevardblad The Sun zouden Chelsea en Manchester City Mohamed Ihattaren namelijk maar wat graag overhevelen naar de Premier League. De Citizens en de Blues denken naar verluidt dat het supertalent een koopje zou kunnen zijn: volgens de berichtgeving gaan ze er namelijk van uit dat de technicus ongeveer 25 miljoen euro kost.


Feyenoord aast op een Eredivisie-transferhattrick, aldus Voetbal International. Oefenmeester Dick Advocaat wil Joey Veerman (sc Heerenveen), Mark Diemers (Fortuna Sittard) en Bryan Linssen (Vitesse) naar de Rotterdamse Kuip halen. Het blad bericht op dinsdagochtend: “Advocaat ziet de namen voorbijkomen van jonge spelers die eventueel interessant kunnen zijn voor de academie, maar daar gaat het hem even niet om. Hij wil ervaring en kwaliteit, zodat Feyenoord, als de groep intact blijft, een serieuze gooi kan doen naar de titel, of in ieder geval de strijd aankan met Ajax en PSV.” Men vervolgt: “Bryan Linssen staat hoog op zijn lijst: transfervrij, juiste leeftijd en heeft zich bewezen als een scorende aanvaller. Mark Diemers van Fortuna Sittard vindt hij ook een interessante speler, net als Joey Veerman (sc Heerenveen). Probleem is dat Feyenoord het geld maar één keer kan uitgeven, terwijl de window lang duurt. De verwachting is dat door alle ontwikkelingen veel spelers op de markt komen die normaal gesproken voor Feyenoord niet haalbaar zijn.”

Buitenland:

Ook FC Barcelona gaat flink gebukt onder de gevolgen van de coronacrisis, maar dat betekent niet dat de Catalanen bereid zijn om concessies te doen op het gebied van aankopen. Volgens Sport heeft de grootmacht inmiddels een officieel megabod uitgebracht. Het is al een tijdje bekend dat de werkgever van onder meer Lionel Messi en Frenkie de Jong een oogje heeft op Lautaro Martínez van Internazionale, maar nu wil Barça klaarblijkelijk ook daadwerkelijk spijkers met koppen slaan. Het bovengenoemde dagblad onthult dat de nummer één van de Primera División een bod van 60 miljoen euro heeft uitgebracht, maar daar houdt het nog niet mee op. Gaan de Nerazzurri namelijk akkoord met het voorstel, dan krijgen ze ook de beschikking over twee spelers van de Catalanen. Het is op dit moment nog niet bekend om welke voetballers het precies gaat, maar gedacht wordt aan bijvoorbeeld Ivan Rakitic en Arturo Vidal.


Het leek bijna wel een zekerheidje te zijn dat Timo Werner deze zomer van RB Leipzig naar Liverpool zou transfereren voor 60 miljoen euro. Mogelijk moet er echter toch een streep gezet worden door die deal vanwege de coronacrisis. Voetbal International meldt op dinsdagmorgen: “Liverpool wil pas in een later stadium beslissen of het vol inzet op Timo Werner, zo bericht The Guardian. De zaakwaarnemer van de 24-jarige aanvaller zou te horen hebben gekregen dat de Reds eerst de economische impact van de coronacrisis in kaart willen brengen. De gelimiteerde transfersom in Werners contract van 60 miljoen euro zou in tegenstelling tot eerdere berichten nog steeds geldig zijn. De Premier League-club wil eigenlijk niet zoveel geld neerleggen gedurende deze onzekere periode.”

Zie jij Tadic naar Barça vertrekken?

  • Ik wel
  • Ik niet
1678+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie