‘Man City heeft lucratief plannetje met De Bruyne’

Foto: ‘Man City heeft lucratief plannetje met De Bruyne’

Kevin De Bruyne besloot tijdens de lockdown-periode in Manchester te blijven met zijn gezin, maar dit weekend maakte hij wel tijd vrij voor de Belgische pers. Zo had hij zaterdag een uitgebreid video-gesprek met Het Laatste Nieuws. Daarin zette hij onder meer de deur open voor een vertrek bij City indien de club Europees geschorst wordt.

KDB nuanceerde zijn woorden wel en stelde dat een transfer pas aan de orde is indien Man City effectief voor twee seizoenen wordt uitgesloten. De club heeft momenteel echter een beroepsprocedure lopen tegen die sanctie van de UEFA en heeft goede hoop op een positieve uitspraak. Maar desondanks werden de transfer-uitspraken van de Rode Duivel gretig overgenomen. Zo siert De Bruyne een pak covers op de Europese voetbalwebsites en andere sportmedia.

“De Bye-ne”, kopt men bijvoorbeeld bij het Engelse The Sun. “Dubbele onzekere tijden voor De Bruyne”, verwijst men bij Voetbal International naar de coronacrisis én de mogelijke sanctie van City. Het Spaanse SPORT zet de transferuitspraak van De Bruyne zelf centraal op zijn website.

Volgens de Catalaanse sportkrant zijn er wel maar zes ploegen die momenteel in staat zijn om een transfer van de spelmaker af te ronden: Juventus, Bayern München, FC Barcelona, Real Madrid, Liverpool en Manchester United. Die twee laatste clubs, rechtstreekse concurrenten van City, lijken echter op voorhand uitgesloten.

UPDATE 04/05:

De interesse in Kevin De Bruyne is volgens verscheidene buitenlandse media dus groeiende, al lijkt het voor een transfer toch nog vroeg dag. Dat voornamelijk door het feit dat Manchester City zijn absolute sterspeler uiteraard niet wil zien vertrekken. En om hem bij de club te kunnen houden, hebben ze volgens Het Laatste Nieuws ook een plannetje klaar.

Zo was het sowieso de bedoeling om na het seizoen samen te zitten met de Rode Duivel, om zijn huidig contract te bekijken, en naar alle waarschijnlijkheid op te waarderen. Gezien de berichten over interesse van Real & co, zit daar nu echter meer haast bij. Eén van de eerste zaken op de agenda van City is volgens HLN dan ook samenzitten met De Bruyne om zijn contract open te breken en hem te belonen met een riant(er) loon.

Wat moet hij doen?

  • Verlengen
  • Vertrekken
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
34+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
84+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
27+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
334+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
43+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
176+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
346+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
156+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
378+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
109+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
90+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
426+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
234+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
200+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
551+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
58+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
95+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
37+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
109+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie