“Deze oplossing kán toch helemaal niet?”

Foto: “Deze oplossing kán toch helemaal niet?”

Marco van Basten heeft geen goed woord over voor de ‘coronaoplossing’ van de KNVB wat betreft de stopzetting van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. De voormalige wereldster vindt dat het seizoen nietig had moeten worden verklaard.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt San Marco: “Deze oplossing kán toch helemaal niet? Met normaal gezond verstand is dit toch niet uit te leggen? Als je een spelletje speelt, en je kunt dat spelletje niet afmaken, dan zijn er twee simpele opties. Ofwel degene die voorstaat, wint. Ofwel je besluit dat er géén winnaar is, omdat het potje nog niet is afgemaakt. Dan ga je toch geen rare tussenoplossing zoeken, waarbij de één een beetje gewonnen heeft, en de ander weer niet, en de volgende een beetje verloren? Ik snap wel dat hier juristen op duiken, want het is hartstikke krom.”

Maar… stel het Premier League-seizoen wordt nietig verklaard, wie gaat dat aan Liverpool vertellen? “Het is aan de Premier League om dat te beslissen, mochten ze de competitie daar niet alsnog – zonder publiek – uitspelen. Daar heb je alleen bovenin, met de ruime voorsprong van Liverpool, een zekere duidelijkheid. Maar verder ligt ook daar alles nog open, net als in Nederland. Ook daar zou het heel discutabel zijn om dan maar gewoon de huidige tussenstand aan te houden.”

Van Basten sluit af: “En áls je dat al doet, dan doe je dat natuurlijk van hoog tot laag, en niet zoals in Nederland. Dan pas je een objectief criterium toe om FC Utrecht en Willem II gelijk te behandelen, in plaats van dat je dat een beetje wegmoffelt. Je kunt dat nooit half, half doen, zoals nu is gebeurd.”

Zegt hij zinnige dingen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
99+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie