TRANSFERUURTJE: Ajax-deal kost 22 miljoen, Feyenoord blundert

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-deal kost 22 miljoen, Feyenoord blundert

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Oefenmeester Erik ten Hag liet onlangs weten dat Ajax de hand op de knip moest houden in de aankomende transferwindow, maar desondanks worden de Amsterdammers in verband gebracht met een veelvoud aan spelers. Een van hen heet Lucas Martínez Quarta. De 23-jarige verdediger van River Plate is bijzonder populair, want onder meer Juventus, Manchester City, Real Madrid en Borussia Dortmund hebben serieuze interesse. Ook Ajax zou de Argentijn dus willen hebben, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars moet een flink bedrag aftikken als hij spijkers met koppen wil slaan. Quarta heeft namelijk een transferclausule in zijn contract in Buenos Aires staan ter waarde van 22 miljoen euro. En dat moet hij ook opleveren. Het is natuurlijk de grote vraag of de nummer één van de Eredivisie hieraan wil, zeker met het oog op de coronacrisis.

Een klein jaartje geleden legde Juventus liefst 85 miljoen euro op tafel om Matthijs de Ligt over te mogen nemen van Ajax, waarbij 75 miljoen euro in de zak van de Amsterdammers verdween en 10 miljoen euro in die van zaakwaarnemer Mino Raiola. En volgens het medium Rai Sport aast De Oude Dame nu op een nieuwe superdeal met de Amsterdammers. Het is algemeen bekend dat de Italianen Paul Pogba van Manchester United terug willen halen naar Turijn, maar hier zitten nogal wat haken en ogen aan. Mislukt dit, dan moet Donny van de Beek de nieuwe topaanwinst van Juve worden. Directeur voetbalzaken Marc Overmars wil 55 miljoen euro hebben voor de middenvelder, maar dat is een bedrag dat de nummer één van de Serie A in principe wel kan betalen. Van de Beek is immers een stuk goedkoper dan Pogba, die sowieso 100 miljoen euro of misschien nog wel meer kost.Bij Feyenoord zeggen ze telkens maar weer dat ze Orkun Kökcü zo graag voor de club willen behouden, maar de middenvelder verdient relatief gezien maar heel weinig in De Kuip en de contractvoorstellen die de club hem voorschotelt zijn ook niet geweldig te noemen. Journalist Martijn Krabbendam van Voetbal International onthult: “Er is een aanbieding van Feyenoord gekomen, die heeft hij wederom geweigerd. Dat is heel simpel een verschil tussen vraag en aanbod. Feyenoord biedt iets aan, maar Kökcü vraagt meer. Natuurlijk moet je niet denken dat die jongen miljoenen wil gaan verdienen. Maar als speler zijnde, en hij is basisspeler, gaat het toch ook vooral om status. Niet alleen in de kleedkamer, maar ook op het veld en dus ook contractueel.” De clubwatcher gaat verder: “De salariëring staat natuurlijk niet in verhouding tot met wat sommige andere spelers bij Feyenoord verdienen. Ook een aantal jongens die op de bank zitten, verdienen al meer. Dat zijn bankzitters. Er moet dus een modus worden gevonden waarin iedereen tevreden is.”

Al het voetbal ligt stil door het coronavirus, maar bij Feyenoord maakt men van een nood een deugd. De Rotterdammers buigen zich momenteel over de selectiesamenstelling voor volgend seizoen en hebben verschillende spelers op het oog. Een van de spelers die naar De Kuip moeten komen, is Bryan Linssen van Vitesse. Volgens journalist Martijn Krabbendam van Voetbal International wil de traditionele topclub spijkers met koppen slaan: “Iemand als Bryan Linssen hebben ze liever vandaag dan morgen.” Luis Sinisterra is zwaargeblesseerd en kan vermoedelijk pas halverwege volgend seizoen aansluiten, waar Sam Larsson inmiddels in China voetbalt: “Dan zou een ervaren speler als Linssen, die ook nog transfervrij is, een uitstekende optie kunnen zijn.” Ook de naam van Joey Veerman van sc Heerenveen staat volgens de clubwatcher hoog op het verlanglijstje van Feyenoord: “Als Feyenoord geld had gehad, dan hadden ze hem al lang toegevoegd aan de selectie.

Buitenland:

De huidige situatie van Georginio Wijnaldum bij Liverpool is toch wel ietwat vreemd te noemen. De middenvelder is ongelooflijk belangrijk voor de Reds, maar zijn in 2021 aflopende contract is nog altijd niet verlengd. Met een hoop onzekerheid als gevolg. Volgens het medium The Athletic wordt oefenmeester Jürgen Klopp er moedeloos en wanhopig van. De coach wil de international van het Nederlands elftal behouden voor de nummer één van de Premier League, maar de onderhandelingen met sportief directeur Michael Edwards over een nieuwe verbintenis verlopen naar verluidt bijzonder moeizaam. Mogelijk vindt Wijnaldum het wel interessant om zijn contract op Anfield Road af te laten lopen, om vervolgens nog één financiële klapper te maken met een transfer. Verschillende clubs uit de Primera División en de Serie A zouden hun neus al aan het venster gedrukt hebben.

Het zou best eens zo kunnen zijn dat Memphis Depay in de aankomende zomer bij Olympique Lyon vertrekt. De Fransen hebben de aanvaller nu al een paar aanbiedingen gedaan voor een contractverlenging, maar horen maar niks van hem. De huidige verbintenis van de sterspeler van het Nederlands elftal in het Parc Olympique Lyonnais loopt nog maar door tot medio 2021 en dat betekent dat het water voorzitter Jean-Michel Aulas aan de lippen staat. Volgens de Franse media heeft hij daarom richting verschillende partijen gecommuniceerd dat Memphis op te halen is voor 30 miljoen euro. Dat kunnen we best opvallend noemen, omdat de transferwaarde van de oud-speler van PSV en Manchester United op 44 miljoen euro wordt geschat. Door de coronacrisis gaan we vermoedelijk echter een hele rustige zomer tegemoet en het is mogelijk dat Lyon hier alvast op inspeelt.

Van de Beek naar Juve?

  • Doen!
  • Niet doen!
927+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
14+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
20+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
8+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
71+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
50+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
126+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
215+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
718+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
254+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
55+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
94+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
114+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
242+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
209+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
137+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
213+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
241+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
464+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
32+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
24+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie