TRANSFERUURTJE: Ajax liegt, Feyenoord-wens, Barcelona-superdeal

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax liegt, Feyenoord-wens, Barcelona-superdeal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Als Ajax zich ergens meldt voor een speler, krijgen veel clubs eurotekens in de ogen. Het is immers algemeen bekend dat de Amsterdammers over een enorm eigen vermogen beschikken. Desondanks gaat de Eredivisie-topclub flink gebukt onder de coronacrisis. Oefenmeester Erik ten Hag liet zich onlangs nog negatief uit over de aankomende transferwindow: “Daar zijn al wel wat gesprekken over gevoerd. Ook Ajax zal een veer moeten laten. En dat heeft ook consequenties voor de mogelijkheden. De laatste jaren hebben we voor kunnen investeren, maar op dit moment mogen we dat niet doen. We hebben ervoor gekozen die risico’s niet aan te gaan.” In het buitenland denkt men echter aan een leugentje om bestwil: de Amsterdammers zouden namelijk wel degelijk werken aan een aantal transfers. Calciomercato schrijft bijvoorbeeld dat directeur voetbalzaken Marc Overmars concreet in de markt is voor Lucas Martínez Quarta van River Plate, wiens transferwaarde op 10 miljoen euro wordt geschat. De 23-jarige verdediger uit Argentinië kost echter vele malen meer, vooral omdat hij ontzettend populair is op de markt.


Ajax dreigt deze zomer afscheid te moeten nemen van André Onana. De Telegraaf kwam deze week met het nieuws naar buiten dat Jasper Cillessen in beeld is om terug te keren als diens opvolger. Mike Verweij noemt in de voetbalpodcast van De Telegraaf twee potentiële bezwaren vanuit Cillessen. Allereerst is de Oranje-international inmiddels weer in het bezit van een basisplaats bij Valencia. Daar komt bovenop dat de goalie een riant salaris verdient in de sinaasappelstad. “Aan de andere kant komt er een EK aan”, reageert de Ajax-watcher. “Hij gaat alles spelen bij Ajax, als Onana vertrekt. Dat is ook een prettige wetenschap. Als ik Overmars was, zou ik zeker een poging wagen.”

Het is een publiek geheim dat oefenmeester Dick Advocaat volgend seizoen met Feyenoord om het kampioenschap wil strijden. En dus kunnen de Rotterdammers wel wat spelers gebruiken die weten hoe het is om te winnen. Oguzhan Özyakup bijvoorbeeld. De Telegraaf schrijft op zaterdagochtend: “Oguzhan Özyakup stond gisteren weer met plezier op het veld bij Feyenoord. De huurling van Besiktas zal vanzelfsprekend niet meer in actie komen dit seizoen in Rotterdam, maar dat is voor hem geen reden geweest om terug te keren naar zijn feitelijke werkgever in Istanbul. De 27-jarige middenvelder heeft laten weten dat hij er veel voor heeft om ook na dit seizoen in De Kuip te blijven.”


Waar veel clubs gebukt gaan onder de coronacrisis, valt dat bij het Italiaanse Internazionale nog wel mee. De Nerazzurri weten zich gesterkt door vele miljoenen uit China en kunnen dus wel doen op de transfermarkt in de zomer. Moeten we de laatste geruchten uit Milaan serieus nemen, dan kan PSV binnenkort een bod verwachten. Inter zou namelijk concreet in de markt zijn voor Mohamed Ihattaren. Gisteren meldde Calciomercato dat zaakwaarnemer Mino Raiola (die de belangen van de technicus behartigt) het nog te vroeg vindt voor een transfer, maar daar heeft de topclub geen boodschap aan. Inter zou zelfs een ‘niet te weigeren’ aanbieding neer willen leggen in het Philips Stadion. Het is volstrekt onbekend hoeveel de Italianen precies overhebben voor hun doelwit, maar om technisch manager John de Jong te overtuigen zal de huidige nummer drie van de Serie A vermoedelijk het transferrecord van PSV moeten breken. Dat staat nu nog op naam van Hirving Lozano, die voor 36 miljoen euro naar Napoli transfereerde.

Buitenland:

Een klein jaartje geleden werkte FC Barcelona al aan de terugkeer van Neymar, maar toen werd er geen overeenstemming bereikt met Paris Saint-Germain. De Catalanen zijn nog steeds geïnteresseerd, maar kijken ook goed om zich heen. Voetbal International schrijft op zaterdagmorgen: “Mocht de terugkeer van Neymar niet haalbaar blijken, dan ziet Barcelona volgens Sport in Jadon Sancho een goed alternatief. De Engelse vleugelaanvaller van Borussia Dortmund wordt al tijden nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United, maar kan nu dus ook op Spaanse interesse rekenen.” Het blad vervolgt: “BILD meldde dat vrijdag al en de Spaanse sportkrant borduurt nu voort op dat bericht. Dortmund zou 130 miljoen euro willen voor Sancho, maar dat bedrag zou kunnen worden gedrukt omdat BVB naar verluidt interesse heeft in Ansu Fati. Maar voor alle duidelijkheid: dit is dus wel het Plan B van Barça.”


Timo Werner wordt nu al een tijdje in verband gebracht met een transfer van RB Leipzig naar Bayern München. De spits blijkt dit zelf echter helemaal niet te zien zitten. Hij gaat vermoedelijk wel transfereren, maar niet met de Allianz Arena als bestemming. In een interview met de krant BILD vertelt hij: “Bayern is een geweldige club, dat staat buiten kijf. Hansi Flick heeft bewezen dat hij een heel goede trainer is. Maar áls ik zou vertrekken bij Leipzig, dan ga ik liever naar het buitenland dan naar Bayern.” Werner legt uit: “De uitdaging aangaan in een nieuwe competitie trekt me meer dan een stap binnen de Bundesliga. Maar dan moet natuurlijk wel het gevoel van beide kanten goed zijn. Dat is ook waarom ik destijds voor Leipzig heb gekozen. Ik zal altijd de club kiezen waar ik het beste gevoel bij heb.”

Verwacht jij wel Ajax-transfers?

  • Ja
  • Nee
400+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie