‘Ajax, AZ en PSV flink de dupe van Eredivisie-koerswijziging’

Foto: ‘Ajax, AZ en PSV flink de dupe van Eredivisie-koerswijziging’

Er is nog een hoop onduidelijk over de nabije toekomst van de Eredivisie, nu SC Cambuur en De Graafschap een rechtszaak hebben aangespannen tegen het besluit om de promotie- en degradatieregeling voor dit seizoen te schrappen. Zo willen de twee komend jaar alsnog op het hoogste niveau gaan belanden.

De KNVB verzette zich tegen een Eredivisie met 20 clubs, directeur Jan Willem van Dop van Go Ahead Eagles was in eerste instantie ook tegen, Maar hij is nu bijgedraaid, zo vertelt hij aan RTV Oost. “Er is beslist in de laatste call, dat wij als clubs het akkoord vinden om naar het idee te kijken. Ik vind in de aanvliegroute hoe dat destijds is gebracht, snap ik ook dat wij als eerste divisie clubs hebben gezegd; geen denken aan. Als de KNVB daar niet mee komt, maar je laat alles over aan derden die maar met leuke ideeën kunnen komen. Meneer Chris Woerts en meneer Valentijn Driessen, ja allemaal prima, maar volgens mij gaan die niet over competities.”

Onder ‘bepaalde voorwaarden’ zou Van Dop namens Go Ahead nu wel mee willen denken over een Eredivisie zonder Cambuur en De Graafschap, maar dan het liefst met nóg minder clubs: zonder de beloftenploegen van AZ, Utrecht, PSV en Ajax, zodat er een compleet nieuw competitiesysteem kan gaan ontstaan. “Als ik als supporter kijk op dit moment dan doet het geen goed met clubs als Jong Utrecht en Jong AZ. Ik snap Jong Ajax en Jong PSV. Dan zou het misschien een optie kunnen zijn dat die ploegen aansluiten bij de Onder 21 competitie. En dan gaan we met veertien teams, het Schotse of Belgische systeem, we gaan in poules werken. We gaan wel leveren qua wedstrijden en misschien is dat een optie.”

Van Dop wil dat Keuken Kampioen Divisie-clubs ook met de vuist op tafel gaan slaan nu. “We moeten niet alles over ons heen laten komen. We moeten ook echt staan voor onszelf als groep. Dan moet het maar een onderhandeling worden. Het moet niet eenrichtingsverkeer worden, wat alleen maar bepaald wordt door geld. Dan moet je wel zelf met een alternatief komen. Nu wordt dit alternatief onderzocht. We moeten als eerste divisie blijven leveren. Dan moet er maar een League Cup bedacht worden met als prijs een ticket voor de play-offs. Maar we moeten ook leveren naar onze supporters”, aldus Van Dop tot slot.

Een KKD zonder Cambuur, De Graafschap EN zonder de belofteteams

  • Goed plan
  • Slecht plan..
1395+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:06
6+
‘Remko Pasveer rijp voor pensioen na einde contract’
08:48
8+
Inter-spelers dollen op Instagram-live: ‘Koffie is duurder dan wij’
08:17
19+
‘Lamine Yamal op de radar van PSG’
08:00
11+
Ex-Ajacied schiet Juventus naar finale
07:47
25+
Pochettino: ‘Chelsea verdient geen Europees voetbal’
07:33
7+
‘Olivier Giroud op weg naar Amerika’
23:41
47+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
72+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
20+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
138+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
96+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
223+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
348+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
1054+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
337+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
68+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
119+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
125+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
431+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
237+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie