TRANSFERUURTJE: Groot Ajax-nieuws, tegenvallers Feyenoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Groot Ajax-nieuws, tegenvallers Feyenoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax neemt deze zomer vrijwel zeker afscheid van André Onana. Deze week werd Jasper Cillessen door De Telegraaf plotseling genoemd als mogelijke opvolger en dat zou zomaar eens heel serieus kunnen worden. Valencia heeft aangegeven te willen meewerken aan een transfer van Cillessen. Volgens Superdeporte is de Spaanse club niet tevreden over diens prestaties in het Mestalla, zeker niet gelet op de riante investering. Cillessen werd officieel voor 35 miljoen euro naar Valencia gehaald. De club uit de sinaasappelstad ziet een terugkeer van de Braziliaan Neto wel zitten. Hij werd vorig jaar zomer juist aan FC Barcelona verkocht, negen miljoen euro goedkoper dan de Oranje-international. Mocht Barcelona zich soepel opstellen, dan wil Valencia dezelfde strategie toepassen jegens de oud-Ajacied. Het toeval wil dat Barcelona juist aan Onana denkt als versterking. Naar verluidt komen de dominosteentjes nu in beweging en zou het dus zomaar kunnen dat Cillessen op deze manier haalbaar is voor Ajax.

Donny van de Beek verkast hoogstwaarschijnlijk niet naar Real Madrid. De Spaanse grootmacht ziet de Ajax-middenvelder niet langer als een prioriteit voor volgend seizoen. Real Madrid mengde zich vorig jaar zomer in de strijd om Van de Beek en die interesse bleef nadien aanhouden. Er zou zelfs een akkoord zijn gesloten ter waarde van 55 miljoen euro. Er is echter één groot obstakel: trainer Zinédine Zidane ziet liever andere spelers komen, zoals Paul Pogba van Manchester United. In Madrid werd de transfer lange tijd ‘on hold’ gezet, maar Zidane heeft nog altijd niet de overtuiging dat Van de Beek de ideale aanwinst is voor Real. Pas bij het mislukken van meerdere deals zou de Ajacied in beeld komen. Volgens Defensa Central heeft Real het contact zelfs verbroken met de veronderstelling dat de deal is geklapt.Oguzhan Özyakup dreigt niet meer terug te keren bij Feyenoord. Althans, Besiktas heeft voorlopig geen plannen om hem na dit seizoen in Rotterdam-Zuid te houden. Volgens Turkse media heeft Besiktas-coach Sergen Yalcin de middenvelder aangeboden om volgend seizoen voor zijn kans te gaan. Op dit moment volgt Özyakup nog de trainingsmethodes van Feyenoord, maar vanuit Istanbul zou er ook al contact zijn gelegd. Wat Yalcin betreft is hij volgend seizoen weer welkom binnen de selectie. In gesprek met TRT SPOR vertelt Özyakup: “Ik ben goed ontvangen bij Feyenoord, en dat had ik ook nodig. Ik kwam weer in een positieve modus en scoorde direct bij mijn debuut. De competitie gaat niet meer door, maar ik krijg nog salaris van Feyenoord en als zij willen dat ik hier blijf trainen, dan blijf ik.”

Feyenoord dreigt deze zomer afscheid te moeten nemen van Orkun Kökcü. Volgens The Daily Mail heeft de negentienjarige middenvelder besloten om de Kuipbewoners te verlaten. De Feyenoord-middenvelder heeft over belangstelling niet te klagen. Clubs uit Engeland, Spanje en Italië hebben Kökcü al enige tijd op de korrel. Het Britse medium schrijft donderdagavond dat hij heeft besloten om definitief in te zetten op een breuk met de Rotterdamse club. Kökcü zou Feyenoord reeds hebben ingelicht over zijn wens. Het medium voegt erbij dat Feyenoord als nummer drie naast de Champions League grijpt, maar het is niet duidelijk of hij daarom heeft besloten om de samenwerking in De Kuip te beëindigen.

Buitenland:

Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft namens Matthijs de Ligt een belangrijke boodschap overgebracht. De Oranje-international heeft besloten om Juventus nog een jaar trouw te blijven, zo weet Don Balón. De Ligt werd recentelijk gelinkt aan FC Barcelona en Real Madrid, net als een jaar geleden. Even leek de oud-Ajacied daar zelfs wel trek in te hebben na een moeizaam debuutjaar in Turijn. Met toestemming van de hoofdrolspeler in kwestie heeft Raiola echter medegedeeld dat er deze zomer geen sprake is van een overgang naar een andere club.

Philippe Coutinho dreigt nog een stuk duurder te worden voor FC Barcelona. Mogelijk loopt de kostenpost volgend seizoen op naar 160 miljoen euro. De Catalaanse grootmacht heeft al 135 miljoen euro overgemaakt aan Liverpool. Allereerst werd 120 miljoen euro afgetikt als transfersom, vijf miljoen werd betaald na zijn eerste 25 duels voor de club en daar kwam nog eens tien miljoen bovenop na Champions League-kwalificatie. Nadien werd hij uitgeleend aan Bayern München. Coutinho keert na dit seizoen waarschijnlijk terug in Camp Nou en gezien de ontstane situatie overweegt Barcelona hem bij de groep te houden. Mocht de Braziliaan de honderd duels bereiken, de teller staat momenteel op 76, dan komt er twintig euro bovenop. Volgens Marca is dat nog exclusief de vijf miljoen bij het winnen van de Champions League.

Denk jij dat Cillessen naar Ajax komt?

  • Ik wel
  • Ik niet
935+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:05
6+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
22+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
12:14
73+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
188+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
146+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
87+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK
10:50
31+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
10:30
137+
‘Depay moet vrezen voor Atlético-exit’
10:15
0+
‘PSV-sterkhouder in belangstelling van drie topclubs’
09:50
134+
‘Feyenoord-plaaggeest staat voor megatransfer’
09:30
115+
Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente
09:15
111+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
80+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
936+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2355+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
07:30
1796+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
07:10
869+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
23:45
35+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
455+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie