PSV en Feyenoord strijden om aantrekken Eredivisie-revelatie

Foto: PSV en Feyenoord strijden om aantrekken Eredivisie-revelatie

Vanwege de coronacrisis is er nog een hoop onzeker, ook op het gebied van de transfermarkt in de voetbalwereld. Toch zullen de directies van PSV en Feyenoord wel al uitgaan van het scenario waarbij er gezocht moet worden naar een nieuwe rechtsback komende zomer. Bij eerstgenoemde is Denzel Dumfries immers zeer gewild onder Europese topclubs, terwijl in Rotterdam de gehuurde Rick Karsdorp terug lijkt te gaan keren naar AS Roma. In de zoektocht naar een opvolger zouden beide clubs uitgekomen zijn bij Tobias Pachonik van VVV-Venlo.
Via Schalke 04 en Italië naar Limburg

Tobias Pachonik kwam in 2019 transfervrij naar Nederland. De Duitser, geboren in Marktoberdorf nabij de grens met Oostenrijk, werd vlak daarvoor bij zijn Carpi FC 1909 nog uitgeroepen tot de beste rechtsback van de Italiaanse Serie B. Spartak Moskou, Besiktas, Fulham en Wigan Athletic benaderden hem. Het was dan ook een grote verrassing dat hij uiteindelijk voor een driejarig contract in Limburg koos.
Eerder kwam Pachonik al uit voor de amateurclubs TSV Marktoberdorf, SpVgg Kaufbeuren en TSG Thannhausen, tot hij in 2014 zijn profdebuut maakte namens 1. FC Nürnberg. Via de Stuttgarter Kickers en Schalke 04 belandde de elfvoudig jeugdinternational in 2017 bij Carpi in Italië. Eerder dat jaar was Pachonik nog op proef bij Willem II, maar ondanks het feit dat hij tijdens een trainingskamp best een goede indruk achter had gelaten, boden de Tilburgers hem geen contract aan.

De opvolger van Dumfries of Karsdorp?
Dat PSV – volgens dagblad De Limburger – interesse heeft in Pachonik, is niet verrassend te noemen. De Eindhovenaren volgen hem immers al sinds medio 2018, toen hij nog bij Carpi speelde. Het afgelopen voetbaljaar ontwikkelde de vleugelverdediger zich stormachtig in De Koel. Met name met zijn drang naar voren alsook het loopvermorgen om dat optimaal te benutten maakte hij veel indruk: het leverde onder meer drie assists en één doelpunt in 26 wedstrijden dit seizoen op.
De vraag is nog of dat ook voldoende is om de razend populaire Dumfries in Eindhoven te kunnen doen vergeten, maar feit is dat PSV zowel financieel als sportief niet in staat zal zijn om iemand die net zo hoog aangeschreven staat als de captain naar Eindhoven te halen. In dat kader kan Pachonik, die zijn waarde in de Eredivisie dus wel heeft bewezen, een prima optie zijn. Alleen al omdat hij met zijn aanvallende kwaliteiten goed in het bekende systeem van de aanstaande coach Roger Schmidt zal passen.
Echter is er met Feyenoord serieuze concurrentie in de strijd om de VVV’er. In Rotterdam maakt men zich op voor het afscheid van Karsdorp, die na een wisselvallig seizoen terug lijkt te gaan keren naar zijn eigenlijke broodheer AS Roma. Het alternatief, Lutsharel Geertruida, liet al zien dat hij – in ieder geval als rechtsback – nog tekort komt voor een vaste basisplaats in de ploeg van trainer Dick Advocaat. Tot slot wordt ook VfB Stuttgart gelinkt aan Pachonik.

VVV moet verkopen, Pachonik is voorzichtig
Hoe dan ook zal VVV niet al te veel dwars gaan liggen bij onderhandelingen over een transfer van Pachonik, zo weet ook De Limburger. ‘Hij staat in Venlo nog tot 1 juli 2022 onder contract. VVV hoopt dan ook een flinke transfersom voor de Duitser te ontvangen waardoor het financieel gezien wat meer lucht krijgt.’ Moreno Rutten wordt al genoemd als zijn ideale opvolger in De Koel.
Afgelopen winter kon de 25-jarige mandekker overigens ook al vertrekken: toen werden onder meer Watford FC en Sampdoria genoemd. “Ik vernam dat links en rechts ook, maar ik wist toch dat ik er niet op in zou gaan. Ik heb afgelopen zomer niet voor niets de beslissing voor VVV-Venlo gemaakt. Hier speel ik nu iedere week en kan ik me het best ontwikkelen. Erg belangrijk op mijn huidige leeftijd. Bij andere clubs zouden mijn perspectieven onzekerder zijn”, reageerde de hoofdrolspeler van het verhaal toen in gesprek met ELF Voetbal.
Duidelijk is dus dat Pachonik niet bang is om grotere clubs de deur te wijzen zodra hij zijn vraagtekens heeft bij een perspectief op speelminuten. De vraag is of hij nu, een half jaar later, nog steeds zo standvastig is op dat gebied. Mochten PSV en Feyenoord bot vangen in Venlo, kunnen jongens als Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen) of misschien wel de wat meer ervaren Daryl Janmaat (Watford FC) goede alternatieven zijn.

Zou Pachonik een versterking zijn voor Feyenoord of PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
1021+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:15
0+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
12+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
6+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
18+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
248+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
471+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
128+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
9+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
270+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
161+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
375+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
48+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
470+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
51+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
261+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
138+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
73+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
41+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
502+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
199+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie