LEESTIP: De beste voetbalgames om nú te spelen

Foto: LEESTIP: De beste voetbalgames om nú te spelen

Nu iedere voetbalfan op zoek is naar een alternatieve manier om te genieten van zijn/haar favoriete sport zoeken velen de digitale velden op. Er zijn immers meer dan genoeg opties als we kijken naar het aantal voetbalgames. Om ervoor te zorgen dat jij weet welke het nou echt de moeite waard zijn, zetten we de beste voetbalgames ooit voor jou op een rijtje.



Voetbalgames zijn er in allerlei soorten en maten. Voor deze lijst maken we geen onderscheid tussen simulatie-, arcade- en management-games. Het gaat om de kwaliteit van de titels en niet per definitie of je realistisch tegen de bal trapt of alleen van de zijlijn je ploeg begeleidt.



6. Online Soccer Manager

Speelbaar op mobiel en PC. We trappen deze lijst af met de gratis voetbalgame die in Nederland onder de jongeren vast en zeker nog wel bekend is. Natuurlijk hebben we het over Online Soccer Manager. In deze gratis management-game heb jij de leiding over een voetbalclub naar keuze en is het aan jou om de doelstelling van het bestuur te halen.



Bijna iedere dag verstrijkt er een speelronde en dus is het aan jou om dagelijks je spelersgroep te onderhouden, trainen en zakelijke deals te sluiten om meer geld in de clubkas binnen te halen. Hiermee kun je vervolgens nieuwe talenten binnenharken en trainingskampen inzetten om je team uiteindelijk nog beter te maken. Al met al is er genoeg in Online Soccer Manager om flink te genieten en al helemaal als je met je collega’s of vriendengroep een competitie start.



Helaas eindigt de game zo laag op deze lijst wegens een groot nadeel. De game is dan wel gratis te spelen, maar leunt ontzettend veel op in-app aankopen. Hierdoor kan iemand die bereid is om veel geld te spenderen al snel een oneerlijke voorsprong krijgen. Mits je een competitie opricht is het dus slim om eerst te overleggen hoeveel er uitgegeven mag worden om het eerlijk te houden.



5. Super Mario Strikers

Speelbaar op Nintendo GameCube en Nintendo Wii. Een trede hoger vinden we Super Mario Strikers, de oudste titel in deze lijst. Om een simpele reden eindigt deze titel zo laag op de lijst en dat heeft te maken met hoe moeilijk het is om de titel vandaag de dag te kopen. De game kwam namelijk uit op de Nintendo GameCube, een systeem dat inmiddels al bijna twintig jaar oud is.



Het is bijzonder jammer, want de game is onwijs leuk om te spelen door de toffe manier waarop je in de game voetbalt. Dit doe je namelijk met een scala bekende personage uit de Mario-games waarbij je constant van superkrachten gebruik kunt maken. Dit zorgt al snel voor chaotische wedstrijden, waarbij de beslissende doelpunten vallen via goede timing. Om dubbele punten te scoren moet je namelijk een speciaal schot lanceren waarbij timing het sleutelwoord is.



Een competitie starten met wat vrienden zorgt er in Super Mario Strikers voor dat je hele middagen kunt spenderen met deze arcade-footie. Het feit dat de game ook nog eens co-op gespeeld kan worden met maximaal vier spelers zorgt alleen nog maar voor meer plezier. Wie bang is dat de game er wegens zijn vijftienjarige leeftijd lelijk uitziet, kan met rustig ademen, want grafisch gezien is de game nog steeds goed speelbaar.



4. eFootball PES 2020

Speelbaar op PlayStation 4, Xbox One en PC.Plek nummer vier wordt ingenomen door misschien wel de meest realistische game in deze lijst. We hebben het over eFootbal PES 2020 (voorheen Pro Evolution Soccer). Niet alleen is dit de voetbal-sim waarin spelers het meest realistisch een balletje trappen, maar ook is het de titel waarin je als enige met Juventus kunt spelen. De makers van PES hebben dit jaar exclusieve rechten ingekocht, waardoor Juventus niet in FIFA 20 zit.

Natuurlijk ziet het nieuwste deel er wederom een stukje mooier uit en zijn er een aantal aanpassingen gemaakt om de game nog beter aan te laten voelen. Dit wordt dan ook vooral duidelijk wanneer je een sprintje over het veld trekt. Wie een poging waagt, merkt dat hij zijn best moet doen om de bal onder controle te houden, wat weer een leuke uitdaging is voor de experts onder ons.



3. Inazuma Eleven

Speelbaar op Nintendo DS en Nintendo 3DS.Wie niet per se op zoek is naar een voetbalgame waarbij je alleen maar over het veld rent of een club onderhoudt, kan met Inazuma Eleven zijn geluk niet op. Hoewel Inazuma Eleven door en door een voetbalgame is, is het ook een rollenspel waarin je het verhaal van Mark Evans beleeft. Mark is een jonge, getalenteerde keeper die samen met zijn voetbalclub wil bewijzen de beste van de regio te zijn.



Het toffe verhaal vol onverwachte wendingen en hartverwarmende momenten beleef je in een charmant stadje waarbij je ieder hoekje wil ontdekken om alle geheimen te ontrafelen. Wanneer je niet door de stad wandelt en missies volbrengt, wordt er wel een balletje getrapt. Hierin wisselt tactiek constant af met toffe actie in de vorm van speciale schoten die je spelers kunnen leren. Al met al levert Inazuma Eleven dus toffe combinatie van verhaal, fantasie en voetbal.



2. Football Manager 2020

Speelbaar op PC. Wie toch liever een traditionele titel kiest, kan met Football Manager 2020 zijn geluk niet op. Hierbij is het, net als in OSM, het doel om je club te onderhouden en ervoor te zorgen dat je aan de top eindigt. Het nieuwste telg in de serie heeft verrassend veel diepgang die er al snel voor zorgt dat je weer tientallen uren in je club steekt om tot in het kleinste detail aanpassingen te maken. Met veel variatie in de wedstrijden en veel opties is er nooit een saai moment te vinden in Football Manager 2020. Helaas weet de game niet de eerste plek in te nemen door een paar kleine problemen. Zo vertraagt de game nogal wanneer je een wedstrijd start, wat soms toch voor wat angst kan zorgen. Wanneer de game vertraagt kan je maar zo het gevoel krijgen alsof er iets kapot is en dat wil je natuurlijk nooit ervaren.



1. FIFA 20

Speelbaar op PlayStation 4, Xbox One, PC en Switch.Op de eerste plek staat de onbetwiste koning van de voetbalgames: FIFA. Specifiek hebben we voor FIFA 20 gekozen wegens de vernieuwde gameplay-elementen die wedstrijden net een stukje leuker maken dan haar voorgangers. Denk hierbij aan de mogelijkheid om precieze vrije trappen te nemen en de verbeterde controle wanneer je tegenstanders uitspeelt.



FIFA 20 bevat dan ook een scala aan modi die je meer dan genoeg vermaak bieden. Zo heb je de standaard wedstrijden die op het virtuele veld goed de competitie nabootsen, de nieuwe VOLTA-modus waarin straatvoetbal centraal staat en natuurlijk is Ultimate Team ook nog van de partij. Hierin stel je je eigen team samen en wil je uiteindelijk een legendarische selectie hebben om iedere tegenstander mee omver te blazen.

Welke game speel jij het vaakst?

  • OSM
  • Super Mario Strikers
  • PES
  • Inzuma Eleven
  • Football Manager
  • FIFA
176+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:10
2+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
21+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
22+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
22+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
125+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
25+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
72+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1396+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1150+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
112+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
854+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1751+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
724+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
648+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
644+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
383+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
106+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
160+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
62+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
245+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie