‘Deal over salarissen in stroomversnelling door PSV’

Foto: ‘Deal over salarissen in stroomversnelling door PSV’

In het programma Op1 vertelde algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV dat er al gesprekken werden gevoerd met de selectie van de Eindhovenaren over een salarisoffer. De spelersvakbond VVCS reageerde als door een adder gebeten, maar de Eredivisie-topclub heeft zijn doel bereikt.

Het Eindhovens Dagblad schrijft namelijk op woensdagochtend: “Vanuit spelersvakbond VVCS kwam gisteren kritiek op PSV-directeur Toon Gerbrands. Voorzitter Evgeniy Levchenko liet weten dat de 62-jarige voorman van PSV voor zijn beurt heeft gesproken met zijn mededelingen over het korten van spelerssalarissen. Desondanks lijkt Gerbrands wel gewoon zijn doel te hebben bereikt.” 

De krant vervolgt: “Bij PSV ergerden de leidingg­evenden zich enigszins aan de manier waarop actoren in de voetballerij omgingen met de verwachte gevolgen van de coronacrisis. Met name het tempo waarin het kwartje in financieel opzicht viel, verbaasde een aantal beleidsbepalers in het Philips Stadion. Nu is het debat hierover toch op gang gebracht en PSV lijkt dat te hebben versneld.”

Er worden momenteel spijkers met koppen geslagen: “Verwacht wordt dat er deze week al meer bekend kan worden over een collectieve regeling voor het inleveren van salaris in het betaald voetbal. Morgen zitten de vakbonden VVCS en ProProf aan tafel met werkgeversorganisatie Federatie van Betaald Voetbal Organisaties (FBO).”

Heeft Gerbrands dit goed gedaan?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie