‘Clubs woedend op KNVB om schandalige corona-actie’

Foto: ‘Clubs woedend op KNVB om schandalige corona-actie’

De definitieve stopzetting van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie betekent dat ADO Den Haag en RKC Waalwijk op het hoogste niveau actief blijven en SC Cambuur en De Graafschap niet promoveren. Dat was echter helemaal niet nodig geweest.

PSV, Feyenoord en vooral Ajax dienden een tijdje geleden namelijk al een plan in bij de KNVB. Het Algemeen Dagblad schrijft: “In dat plan zou de Eredivisie volgend jaar niet uit 18 maar 20 clubs bestaan. In de Keuken Kampioen Divisie spelen normaal 20 elftallen, in de Eredivisie 18 clubs. Ajax stelde voor dat voor één keer om te draaien. Waarbij de teams in de Eerste Divisie zouden worden gecompenseerd voor de vier duels die ze minder zouden spelen. Daartegenover stond dan wel het sportieve perspectief van een grotere kans op promotie. Met een versterkte degradatieregeling zou dan alles, als de coronacrisis voorbij is, na een seizoen weer normaal worden getrokken. Het noodplan zou de schade voor alle clubs beperken.”

Veel clubs vonden dit een geweldig idee: “Elf Eredivisie-clubs waren het direct volledig eens en schaarden zich achter het plan. Alleen FC Emmen, Heracles en FC Groningen hadden kanttekeningen, maar gaven aan zich bij het uiteindelijke plan neer te willen leggen. Vier clubs waren neutraal. In tijden waarin er veel verdeeldheid was, leek er eindelijk een vorm van eensgezindheid zichtbaar in het voetballandschap.”

Maar toen ging de KNVB opeens op zijn strepen staan: “Het plan kwam binnen in Zeist, maar de verantwoordelijke mensen gooiden het direct in de onderste lade. Volgens verschillende clubs zou directeur betaald voetbal Eric Gudde hebben geweigerd om überhaupt over het plan na te denken, terwijl ook Mattijs Manders als directeur van de Eredivisie CV niet daadkrachtig handelde. Opvallend: Mark Boele, directeur van de Eerste Divisie, bepaalde eigenhandig dat ‘zijn clubs’ met dit voorstel niet akkoord zouden gaan. Er is dan ook geen sprake van geweest dat het plan met meer doordeweekse duels grondig is getoetst bij de burgemeesters en lokale overheden.”

Bizar?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
565+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:28
71+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
14+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
16+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
21+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
64+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
11+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
12+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
181+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
34+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
43+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
645+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
188+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
78+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
127+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
49+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
657+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
28+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
5188+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
09:11
218+
Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente
08:55
361+
‘Mislintat-alarmbellen gaan af bij Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie