‘Overmars speelt gedurfd transferspelletje met Ajacied’

Foto: ‘Overmars speelt gedurfd transferspelletje met Ajacied’

Directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax speelt een gedurfd transferspelletje, zo onthult De Telegraaf op dinsdagochtend. FC Barcelona meldde zich onlangs officieel voor André Onana, maar werd met een kluitje in het riet gestuurd…

De krant meldt: “Hoewel Onana staat te springen om zijn droomtransfer te maken en hij op zijn social-mediakanalen al afscheid leek te nemen van de Ajax-fans, lijken Overmars’ kansen dat Onana ook volgend jaar bij Ajax speelt redelijk groot. Door de coronacrisis weet niemand hoe de (voetbal)wereld er over een paar maanden uitziet, de grote clubs lopen – net als Ajax overigens – financieel harde klappen op en daardoor lijkt het vooralsnog voorzichtigheid troef op de transfermarkt.”

Wel ligt er een afspraak op tafel met de keeper en zijn management: “De directie deed Onana en Albert Botines (zaakwaarnemer, red.) eerder de toezegging te zullen meewerken aan een transfer als de juiste prijs wordt betaald. Aanvankelijk werd die op 40 tot 50 miljoen euro bepaald. Maar inmiddels klinkt 30 miljoen euro als realistischere prijs.”

De strategie van Ajax is echter duidelijk: “Overmars kan voorlopig achteroverleunen en wacht de ontwikkelingen af. Dat FC Barcelona de gesprekken met eerste doelman Marc-André ter Stegen voorlopig op een laag pitje heeft gezet – de Duitser zou na Lionel Messi het meeste willen gaan verdienen, circa 15 miljoen euro – zou de sneeuwbal weleens in gang kunnen brengen. Buitelen Barça, Borussia Dortmund en PSG uiteindelijk over elkaar heen, dan kan de prijs omhoogschieten. Een jaartje wachten, kan voor Onana voordelig zijn, omdat Chelsea en Spurs dan ongetwijfeld ook in de ring komen. Overmars hoopt op dat laatste scenario.”

Speelt Overmars dit goed?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie