TRANSFERUURTJE: Antony-verzoek, Feyenoord-record, De Ligt-deal

Foto: TRANSFERUURTJE: Antony-verzoek, Feyenoord-record, De Ligt-deal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Nog voor de coronacrisis hengelde Ajax de Braziliaanse vleugelspits Antony binnen voor maximaal 20,75 miljoen euro. São Paulo hoopt echter op een nieuw dealtje. Volgens verschillende media uit Brazilië heeft de voormalige werkgever van David Neres een voorstel richting directeur voetbalzaken Marc Overmars verzonden. Men hoopt dat Antony tot aan het einde van dit kalenderjaar in de Série A kan blijven spelen, om vervolgens naar de Johan Cruijff ArenA te verhuizen. Het is niet bepaald waarschijnlijk dat Ajax hierin meegaat, mede omdat het contract van Hakim Ziyech bij Chelsea op 1 juli aanstaande ingaat en de Amsterdammers een vervanger nodig hebben voor de rechterflank. Journalist Fellipe Lucena van het medium LANCE! Vertelt op Twitter: “Over de kans dat Antony nog even in São Paulo blijft: ik heb gehoord dat dat zou kunnen, maar de kans is niet zo heel groot omdat Ajax hem snel naar Nederland wil halen zodat hij kan wennen. Hij heeft een contract ondertekend dat begin juli ingaat.”


Door de coronacrisis kan Ajax in de zomerse transferperiode niet zo heel veel geld uitgeven. Directeur voetbalzaken Marc Overmars moet inventief zijn, maar dat betekent wel dat hij mogelijk terugkomt op een eerdere beslissing. Eigenlijk wilden de Amsterdammers niet verdergaan met Ryan Babel, die gehuurd wordt van Galatasaray maar weinig indruk maakte in de Johan Cruijff ArenA voordat het coronavirus toesloeg. Nu de nummer één van de Eredivisie de hand op de knip moet houden is de routinier echter een goedkope en haalbare optie geworden. In Turkije verdient de vaste international van het Nederlands elftal 2,5 miljoen euro op jaarbasis en dat betekent dat Cim Bom Bom van hem af wil. Het is zelfs een goede mogelijkheid dat Galatasaray hem transfervrij laat gaan en dus zou Overmars relatief goedkoop toe kunnen slaan: Babel kost alleen een salaris.

Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat Orkun Kökcü in de zomer bij Feyenoord vertrekt. De Rotterdammers willen hem maar wat graag voor de club behouden, maar de middenvelder heeft al twee contractvoorstellen afgewezen… De negentienjarige spelmaker is behoorlijk populair op de transfermarkt: de Spaanse ploegen Sevilla en Real Betis willen hem naar de Primera División halen en het Engelse Arsenal is ook nog altijd concreet geïnteresseerd. Er dient echter wel een flinke smak geld betaald te worden voor Kökcü. Het dagblad The Daily Mail noemt vandaag nog maar eens een bedrag: 25 miljoen euro. Dat zou de vraagprijs van technisch directeur Frank Arnesen zijn en naar verluidt vinden de geïnteresseerde clubs dit best marktconform. Levert Kökcü daadwerkelijk de genoemde geldsom op, dan verwordt hij in één klap tot de duurste Feyenoorder ooit: dat record staat nu nog op naam van Dirk Kuyt, die voor 18 miljoen euro naar Liverpool vertrok.


Met ingang van de aankomende zomer gaat er ongetwijfeld een frisse wind waaien bij PSV, want oefenmeester Roger Schmidt neemt het over van interim-coach Ernest Faber. Het is echter zéér de vraag of Érick Gutiérrez in het Philips Stadion blijft. De Eindhovenaren betaalden ongeveer 6 miljoen euro aan CF Pachuca voor de middenvelder en zijn eerste minuten in de Eredivisie waren zeer hoopgevend, maar daarna zakte Guti ver terug. Dit seizoen deed hij maar een kleine 290 minuten mee in de competitie en verder verpieterde hij op de bank. Verschillende media in Mexico benadrukken dat de middenvelder het wel een beetje gehad heeft in de lichtstad van Nederland. Gutiérrez zou azen op een transfer en naar verluidt hebben Club América en Chivas uit zijn vaderland interesse om met hem aan de slag te gaan.

Buitenland:

Als speler van Ajax kon Matthijs de Ligt naar Juventus en FC Barcelona, maar uiteindelijk koos hij voor een transfer naar het Allianz Stadium in Turijn. Mogelijk komt hij via een omweg echter alsnog terecht in het Camp Nou in Catalonië. De krant El Mundo Deportivo schrijft namelijk op zondagmorgen dat er weer wat speelt tussen de werkgever van Lionel Messi en Frenkie de Jong en de jonge centrumverdediger. De Oude Dame zou onlangs geïnformeerd hebben naar de contractstatus van Arthur Melo, waarna Barça er naar verluidt als de kippen bij was om een ruildeal voor te stellen waarbij De Ligt naar de Primera División zou transfereren. Juventus zou liever zien dat een speler als Miralem Pjanic, Federico Bernardeschi of Rodrigo Bentancur betrokken wordt in de deal, maar het bovengenoemde medium verzekert dat De Ligt óók een optie is. De voormalige aanvoerder van Ajax verdient 12 miljoen euro op jaarbasis in de Serie A en drukt met zijn salaris flink op de begroting in Turijn: De Oude Dame wordt hard geraakt door de coronacrisis en moet mogelijk snijden in zijn loonhuishouding…


Justin Kluivert transfereerde in de zomer van 2018 voor 17,25 miljoen euro van Ajax naar AS Roma, maar het is mogelijk dat de jonge buitenspeler zijn langste tijd gehad heeft in het Stadio Olimpico. Naar verluidt gaan de Romeinen namelijk een prominente vervanger aantrekken. La Gazzetta dello Sport meldt vandaag dat er wat speelt tussen de Serie A-topclub en Florian Thauvin van het Franse Olympique Marseille. De transferwaarde van de vleugelspits, die op de linker- en rechterflank uit de voeten kan, wordt geschat op 32 miljoen euro, maar er valt wel wat van dit bedrag af te schaven omdat het contract van de winger medio 2021 afloopt. Roma zou daarom ‘maar’ 20 miljoen euro voor hem moeten betalen. Komt Thauvin daadwerkelijk naar de hoofdstad van Italië, dan is het mogelijk einde verhaal voor Kluivert. Cengiz Ünder en Edin Dzeko zijn namelijk behoorlijk onaantastbaar bij oefenmeester Paulo Fonseca en dus lijkt de Oranje-kandidaat het kind van de rekening te worden.

Moet Ajax Babel inlijven?

  • Ja
  • Nee
855+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:24
5+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
47+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
2+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
121+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
90+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
29+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
17+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
112+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
80+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
89+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
16:50
60+
KNVB komt met update over geblesseerde Frenkie de Jong
16:30
19+
Akkoord op komst: EK-deelnemers mogen 26 spelers meenemen
16:10
189+
‘Van Praag redt eigen hachje met terugkeer Kroes’
15:51
1918+
‘Transferverrassing Berghuis en Bergwijn’
15:26
505+
Ajax verrast met Alex Kroes-wending
15:24
213+
‘Eredivisie-transfer Osame Sahraoui’
15:16
1838+
‘Hakim Ziyech terug naar Eredivisie’
15:00
560+
‘Buitenlander opvolger Slot bij Feyenoord’
14:47
850+
Vuurwerk bij Ajax: bom ontploft
14:09
739+
‘Opvallende nieuwe trainer Feyenoord’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie