TRANSFERUURTJE: Dreun voor Ajax én Feyenoord, Onana is er klaar mee

Foto: TRANSFERUURTJE: Dreun voor Ajax én Feyenoord, Onana is er klaar mee

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De coronacrisis komt heel erg hard aan in de Johan Cruijff ArenA bij Ajax. De eerste helft van volgend seizoen wordt hoogstwaarschijnlijk sowieso zonder publiek afgewerkt en het is niet bekend wanneer die situatie positief verandert… Dat betekent een miljoenenverlies voor de Amsterdammers, die zich daartegen in moeten dekken. Oefenmeester Erik ten Hag zegt op de clubsite over de samenstelling van zijn selectie: “Er bestaat een kans dat er een aantal spelers wegvalt. Een zekerheid is natuurlijk Hakim (Ziyech, red.). Verder is de selectie compleet: alle posities zijn veelal dubbel bezet. Vanuit hier gaan we manoeuvreren en sturen. Een onzekere factor is de transfermarkt. Wat gaat daar gebeuren?” Het lijkt uitgesloten dat Ajax met geld gaat smijten… “Daar zijn al wel wat gesprekken over gevoerd. Ook Ajax zal een veer moeten laten. En dat heeft ook consequenties voor de mogelijkheden. De laatste jaren hebben we voor kunnen investeren, maar op dit moment mogen we dat niet doen. We hebben ervoor gekozen die risico’s niet aan te gaan.”

Er doen nu al een tijdje ietwat bijzondere transfergeruchten de ronde over André Onana. Het is alleszins de verwachting dat de keeper de Johan Cruijff ArenA in de zomer verlaat, maar het is ook weer niet alsof de Kameroener helemaal geen eisen heeft. FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur worden genoemd als mogelijke bestemmingen, maar de Ajacied heeft helemaal geen zin om tweede keeper te worden achter respectievelijk Marc-André ter Stegen, Keylor Navas of Hugo Lloris. Volgens de laatste geluiden uit het transfercircuit heeft Onana voor zichzelf besloten dat hij daar sowieso voor bedankt. De goalie wil een nieuwe stap zetten in zijn voetbalcarrière, maar het zou natuurlijk funest zijn voor zijn ontwikkeling als hij één of meerdere seizoenen op de bank moet zitten, of dat nou bij een Europese topclub is of niet.Het is Feyenoord er ontzettend veel aan gelegen om het contract van Orkun Kökcü te verlengen, maar vooralsnog zit er maar heel weinig schot in de zaak. Een nieuw voorstel van de Rotterdammers is namelijk van tafel geveegd. Voetbal International schrijft op zaterdagochtend: “Het is Feyenoord nog niet gelukt het contract van Orkun Kökcü open te breken, te verbeteren en te verlengen. De middenvelder heeft een tweede aanbieding van technisch directeur Frank Arnesen naast zich neergelegd. Het verschil tussen vraag en aanbod is nog te groot.”

Dick Advocaat staat ook volgend seizoen voor de groep bij Feyenoord als oefenmeester, maar wil daar wel wat voor terugzien. De ervaren hoofdcoach heeft een stevig eisenpakket neergelegd bij technisch directeur Frank Arnesen. Voetbal International schrijft op zaterdag over de stand van zaken in De Kuip: “Door een aantal aflopende contracten is er ruimte vrij in het salarisbudget, al wil de club wel graag verder met Leroy Fer en Eric Botteghin. Beide spelers lopen uit hun verbintenis. Dick Advocaat hoopt op die manier het geraamte van zijn elftal intact te kunnen houden en de ploeg op enkele posities verder te versterken. Feyenoord zoekt een aanvaller voor de linkerflank en heeft daarvoor de transfervrije Bryan Linssen van Vitesse in het vizier. Ook voor het middenveld zoekt de club naar nieuwe spelers.”

Buitenland:

Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat Memphis Depay binnen afzienbare tijd gaat transfereren. Olympique Lyon wil het contract van zijn aanvaller graag verlengen, maar krijgt telkens maar weer nul op het rekest van de zaakwaarnemer van de Oranje-ster. Dat is in ieder geval wat president Jean-Michel Aulas onthult in gesprek met OLTV. De preses doet een boekje open: “Ik heb al een paar keer om de tafel gezeten met Memphis en Rudi Garcia (de trainer, red.). En Juninho (technisch directeur, red.) ook. We hebben hem meerdere aanbiedingen voorgeschoteld, maar hij heeft nog helemaal niks geaccepteerd.” Aulas gaat verder: “Op dat moment werkte hij hard aan zijn revalidatie en droomde hij ervan om met Oranje te schitteren op het Europees kampioenschap. Het gaat beter met zijn blessure dan vooraf verwacht, maar nogmaals: wat betreft een verlenging zijn we nog helemaal nergens.

Eigenlijk gingen we ervan uit dat Kylian Mbappé sowieso bij Paris Saint-Germain zou blijven, maar dit is nu toch weer onzeker geworden. De aanvaller is namelijk niet blij met de manier waarop zijn werkgever met hem omspringt… Het huidige contract van de international van Frankrijk loopt nog door tot medio 2022, maar hier willen de hoge heren in het Parc des Princes iets aan doen, des te meer omdat de andere ster van PSG, Neymar, er al een tijdje een vertrekwens op nahoudt. Volgens de krant AS is Mbappé echter behoorlijk pissig omdat hij zich onder druk gezet voelt. De 21-jarige spits wil de tijd nemen om op die manier tot een goede beslissing te komen, maar de clubleiding van Paris Saint-Germain heeft haast en weigert zich geduldig op te stellen. Het is algemeen bekend dat oefenmeester Zinédine Zidane zijn landgenoot maar al te graag naar het Bernabéu van Real Madrid wil halen, maar het is de vraag of dit wel mogelijk is. De Koninklijke wordt geraakt door de coronacrisis en kan niet zomaar eventjes een miljoentje of tweehonderd neerleggen…

Wat denk jij?

  • Memphis blijft
  • Memphis gaat weg
702+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
24+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
15+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
11+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
40+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
34+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
16+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
68+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
300+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
87+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
43+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
105+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
378+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
37+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
284+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
757+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
305+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
768+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
77+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
94+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
129+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie