‘Ajax neemt wraak op álle andere Eredivisie-clubs’

Foto: ‘Ajax neemt wraak op álle andere Eredivisie-clubs’

Ajax is niet bereid om al te ver te gaan om andere Eredivisie-clubs de coronacrisis door te helpen. De Amsterdammers willen wel een bijdrage leveren, maar zo heel veel naam mag dit niet hebben. Dat is wat De Telegraaf op zaterdagmorgen meldt.

De krant onthult: “Natuurlijk zal Ajax als grootste en rijkste club van Nederland én (waarschijnlijke) deelnemer aan de groepsfase van de Champions League een bijdrage leveren. Maar de vanzelfsprekendheid waarmee een aantal andere Ere- en Eerstedivisionisten daar vanuit gaat, verbaast de Amsterdammers. De kans dat Ajax de geldkraan ver opendraait, is klein. Een deel van de Europese startpremie verdelen, is voor Ajax uit solidariteit een optie, maar wel binnen de perken.”

Aan de ene kant is dat natuurlijk omdat de nummer één van de Eredivisie zelf een enorme klap incasseert door het coronavirus, maar aan de andere kant hebben we ook met ‘wraak’ te maken: “Edwin van der Sar en zijn collega’s weten nog goed hoeveel tegenwerking zij kregen bij de Veranderagenda, die uiteindelijk nooit gestalte kreeg. Ajax en de andere topclubs pleitten onder meer voor een Eredivisie van zestien clubs en het afschaffen van kunstgras op het hoogste niveau, maar de benodigde steun ontbrak.”

En er is méér: “Tevens was de bereidwilligheid om mee te werken om Ajax Europees goed voor de dag te laten komen vorig seizoen klein. PEC Zwolle spande in de aanloop naar Real Madrid-Ajax zelfs een arbitragezaak aan om het duel met de Amsterdammers niet te hoeven verplaatsen. Het gemak waarmee nu in de video-call werd aangegeven dat Ajax geen aanspraak maakt op het kampioenschap van dit seizoen, verbeterde de Amsterdamse gemoedstoestand niet.”

Snap jij Ajax wel?

  • Zeker
  • Nee
7200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie