Gullit: “Weerstand van FC Utrecht is alleszins te begrijpen”

Foto: Gullit: “Weerstand van FC Utrecht is alleszins te begrijpen”

De emotie richt zich vrijdag vooral op de klap voor SC Cambuur en De Graafschap, maar Ruud Gullit leeft vooral mee met FC Utrecht. De Domstedelingen staan als bekerfinalist en als nummer zes met een duel tegoed met lege handen door het KNVB-besluit.

In De Telegraaf schrijft Gullit: “Ik heb te doen met FC Utrecht en ik kan de gang naar de rechter van deze club wel voorstellen. Maar of je dit bij de rechter kunt winnen, daar twijfel ik aan. Welk scenario ook was gekozen, er had altijd wel iemand naar de rechter willen gaan.”

Gullit spreekt over een oplossing met ‘de minste weerstand’. “Maar de weerstand van FC Utrecht is alleszins te begrijpen. Daarvoor hoef je alleen maar naar de ranglijst te kijken én naar het aantal wedstrijden dat Willem II en FC Utrecht hebben gespeeld. FC Utrecht heeft een wedstrijd minder gespeeld en het verschil tussen de nummer vijf en vier (Willem II) is drie punten. Met een aanzienlijk beter doelsaldo voor FC Utrecht.”

“Het kan natuurlijk niet zo zijn dat jij toevallig een wedstrijd minder hebt gespeeld, door welke omstandigheid ook, en je daardoor nu buiten de boot valt. Dat is niet eerlijk. Ik zou daar zelf ook doodziek van zijn”, aldus Gullit. “Stel dat AZ door de problemen met het dak even twee duels niet kon laten doorgaan en later moest inhalen, dan zou AZ nu ook de kans niet krijgen om een Champions League-ticket te grijpen.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
258+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie