Willem II plaatst zich voor Europa: “Maar ik was niet euforisch”

Foto: Willem II plaatst zich voor Europa: “Maar ik was niet euforisch”

Waar FC Utrecht zich totaal niet kan vinden in het KNVB-besluit, daar is Willem II het er ‘uiteraard’ wel mee eens. De Tilburgers mogen de voorronde van de Europa League in, mits het juridische getrouwtrek geen andere beslissing oplevert.

Aanvoerder Jordens Peters is er blij mee. “Maar ik was niet euforisch. Daarvoor spelen er te veel serieuze dingen in de wereld momenteel”, zo citeert het Brabants Dagblad. “Ik had al begrepen dat de UEFA had geadviseerd de ranglijst als leidraad te nemen voor de verdeling van de Europese tickets. Dat is nu ook gebeurd. Al snap ik wel dat FC Utrecht er op wijst dat ze weliswaar drie punten minder hebben dan wij, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Maar ja, die hadden ze natuurlijk niet zomaar even gewonnen van Ajax.”

Europees voetbal lijkt dus aanstaande voor de ‘Tricolores’. “Wel mooi dat ik na mijn zware knieblessure een bekerfinale heb gespeeld en nu dan waarschijnlijk Europees voetbal. De glans is er wel een beetje vanaf vanwege de coronacrisis, zeker als er straks geen publiek bij die Europese duels zou mogen zijn. Maar hopelijk is de situatie dan een stuk beter dan nu.”

Algemeen directeur Martin van Geel zegt ‘gepast trots’ te zijn. “Natuurlijk hadden we liever het seizoen afgemaakt. Maar gezien de omstandigheden hebben we er alle begrip voor dat het zo gelopen is. Maar dan 75% van de wedstrijden zijn gespeeld. Die beslissing die genomen is doet daar recht aan. We staan op eigen kracht op die vijfde plaats en hebben uit bij Ajax en AZ en thuis tegen PSV geweldige wedstrijden gespeeld.

Gaat dit ticket nog wankelen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
85+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie