Telegraaf: ‘Eredivisie met achttien clubs, Ajax géén kampioen’

Foto: Telegraaf: ‘Eredivisie met achttien clubs, Ajax géén kampioen’

De KNVB wil het Eredivisie-seizoen 2020-2021 met achttien clubs afwerken. De voetbalbond wil vrijdag onderzoeken welke variant de voorkeur heeft.

“Bronnen rondom de voetbalbond melden dat het Bestuur Betaald Voetbal, bestaande uit de directeuren Eric Gudde en Jean Paul Decossaux, vrijdagmiddag de keuze wel of niet degraderen neerlegt in de video-call met alle clubs in het betaalde voetbal”, zo schrijft De Telegraaf donderdagavond. Er zijn twee concrete opties: de huidige stand als eindstand gebruiken óf het seizoen nietig verklaren.

“Als het seizoen 2019/’20 daadwerkelijk nietig wordt verklaard, is dat een bittere pil voor SC Cambuur en De Graafschap, met een straatlengte voorsprong de nummers 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie. De KNVB besluit in dat geval geen clubs vanuit die divisie naar de Eredivisie te laten promoveren én niemand uit de hoogste divisie te laten degraderen. Dat laatste zou goed nieuws voor RKC Waalwijk en ADO Den Haag”, zo weet de krant.

Ook weet het medium: “Ajax wordt ondanks de eerste plaats niet uitgeroepen tot kampioen, maar gaat wel de groepsfase van de Champions League in. Tenzij de CL-winnaar zich niet via de nationale competitie voor het miljoenenbal plaatst. Dan wacht de voorronde, waar AZ sowieso in uitkomt. Nummer drie Feyenoord verzekert zich van de groepsfase van de Europa League. PSV en Willem II mogen zich daarvoor proberen te kwalificeren.” FC Utrecht grijpt dus mis.

De KNVB verwacht dat de onvermijdelijke rechtszaken geen koerswijziging opleveren. De rechter gaat namelijk niet graag op de stoel van de voetbalbond zitten in zulke zaken.

Eens met de KNVB?

  • Ja
  • Nee
2018+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie