Feyenoord strijdt om het aantrekken van ‘de nieuwe Mousa Dembélé’

Foto: Feyenoord strijdt om het aantrekken van ‘de nieuwe Mousa Dembélé’

Het huidige Eredivisieseizoen lijkt niet meer uitgespeeld te gaan worden, en hetzelfde geldt voor de TOTO KNVB Beker. Bij Feyenoord kijkt men daarom alvast naar potentiële versterkingen voor het komende seizoen, nu er met trainer Dick Advocaat reeds een akkoord voor verlenging is bereikt. Eén van de belangrijkste transfertargets is de pas 17-jarige Aster Vranckx van KV Mechelen uit België.
Op het veld én achter de balie Achter De Kazerne
Ondanks zijn prille leeftijd heeft Aster Vranckx al vier verenigingen achter zijn naam staan. De middenvelder speelde eerst bij de amateurs van Hoegaarden, KVK Tienen en Woluwe-Zaventem, tot hij in 2018 de gedroomde overstap naar Jupiler League Pro-formatie KV Mechelen maakte. Iets meer dan een jaar later volgde zijn debuut, pas 16 lentes jong, in de hoofdmacht van de club.
Vranckx mag dus met recht een vroegbloeier genoemd worden. Dat blijkt ook wel uit het feit dat hij naast volwaardig profvoetballer ook nog altijd student is. De in oktober 2002 in Erps-Kwerps geboren belofte zit namelijk op de topsportschool in Leuven, en zijn stage loopt hij uitgerekend in de fan- en ticketshop van KV Mechelen. Zo bedient hij zijn fans dus niet enkel vanaf het veld in het AFAS-Stadion Achter de Kazerne, maar ook achter de balie.
Al te veel plezier haalt hij er echter niet uit, want Vranckx wordt maar gelukkig van één ding: een bal aan zijn voet. “Hoe sneller het achter de rug is, hoe beter. Ik heb tegen mijn ouders altijd gezegd dat mijn ambities niet op school liggen. Voetbal is mijn ding. Daarmee wil ik iets bereiken. Maar je moet een diploma hebben, natuurlijk”, zei hij in het Sport/Voetbalmagazine.

‘Het is van Mousa Dembélé dat ik een jongen van die leeftijd met zo’n lichaam heb gezien’
Inmiddels staat de teller van Vranckx in het eerste van Mechelen op 9 officiële optredens. Tegen RSC Anderlecht in februari 2020 maakte hij zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau van België. Na afloop was analist Arnar Vidarsson, oud-speler van onder meer Lokeren, FC Twente en De Graafschap, lyrisch over het groeibriljantje.
“Er zijn veel zeventien- of achttienjarigen die een goede wedstrijd kunnen spelen, maar hij is heel volwassen. Je ziet aan die acties dat er een goede kop op staat. Dat vind ik nog veel belangrijker dan goed spelen”, oordeelde de IJslander in Extra Time.
Of Vranckx nu al een stap hogerop moet gaan maken, betwijfelde Vidarsson wel nog enigszins. “Eigenlijk heb ik het gevoel: blijf nog een jaar bij Mechelen en speel daar eens een topseizoen.” Ook collega-analist Mohamed Messoudi was lyrisch. Het is van Mousa Dembélé dat ik een jongen van die leeftijd met zo’n lichaam heb gezien”, doelde hij op de oud-speler van onder meer Willem II, AZ en Tottenham Hotspur, inmiddels actief in China.
In de Gazet van Antwerp reageerde Vranckx later glimlachend op de lofzang en de vergelijking: “Dat is tof om te horen. En toevallig ook iemand naar wie ik opkijk. Maar ik ben Mousa Dembélé niet. Op zich verandert er voor mij weinig: ik moet me gewoon blijven amuseren. In die zin voel ik geen extra druk.”

Feyenoord belandt in Europese transferoorlog
Inmiddels wordt Aster Vranckx al in één adem genoemd met onder meer Manchester City, Juventus, AC Milan en Bayern München, terwijl Club Brugge en RSC Anderlecht er alles aan zouden willen doen om hem nog even in eigen land te houden. De 1.83 meter lange spelverdeler gaf zelf aan dat hij in principe nog even bij Mechelen wil blijven, maar de vraag is of hij een lokroep van één van de Europese topploegen echt kan weerstaan als het zover is.
Het moge duidelijk zijn dat Feyenoord en diens technisch directeur Frank Arnesen zich uiterst slagvaardig zullen moeten tonen en niet te lang meer moeten wachten als ze Vranckx naar Rotterdam willen halen. Nu Renato Tapia op weg naar de uitgang is, Orkün Kökcü wel eens een stap hogerop zou kunnen gaan maken, het contract van Leroy Fer in principe afloopt en Jens Toornstra ook een jaartje ouder wordt zou Vranckx een hoop zorgen kunnen wegnemen in De Kuip.

Moet Feyenoord hem halen, mits mogelijk?

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen..
1416+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:15
3+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
38+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
26+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
17+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
46+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
180+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
23+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
262+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
725+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
286+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
720+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
69+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
91+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
126+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
433+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
50+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
21:42
230+
‘Oranje-international in topvorm niet eens mee naar het EK’
21:17
62+
Jesus ontsteld na uitspraak racisme-incident: “Voel me erg verbitterd”
20:51
108+
Hagenees talent brak door bij Ajax: “Sommige vinden me dan een verrader”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie