Derksen over Advocaat: “Zijn beste prestatie ooit met middelmatige voetballers”

Foto: Derksen over Advocaat: “Zijn beste prestatie ooit met middelmatige voetballers”

Maandenlang dacht Johan Derksen dat Dick Adovcaat het na dit seizoen voor gezien zou houden bij Feyenoord. De analist kreeg ongelijk toen de oefenmeester deze week besloot minimaal één seizoen in Rotterdam-Zuid door te gaan. Derksen is verrast, maar vindt de Kleine Generaal wel een aanwinst voor de Eredivisie.

“Dat had ik niet verwacht, want Dick wil natuurlijk aan het einde van zijn carrière succesvol zijn”, begint Derksen tegenover Veronica Inside. “Dat is heel begrijpelijk. Maar er is nu helemaal geen uitzicht en zekerheid dat Feyenoord volgend jaar met een elftal op het veld kan verschijnen dat beter is dan het elftal van nu.” Advocaat kwam als interim-trainer eind oktober terecht bij Feyenoord, nadat de nieuwe trainer Jaap Stam was vertrokken. Onder zijn leiding presteerden de Rotterdammers ronduit slecht en stond het onderin de middenmoot..

Onder leiding van Advocaat bleef de ploeg in de Eredivisie ongeslagen. Het rechterrijtje werd ingeruild voor de derde plaats op de ranglijst, en ook de eindstrijd van de TOTO KNVB Beker werd bereikt. “Wat Dick dit seizoen gedaan heeft, vind ik een wonder”, stelt Derksen. “Dit is de beste prestatie die hij ooit geleverd heeft door met middelmatige voetballers echt een waanzinnige tweede seizoenshelft te spelen.” 

Derksen denkt dat de prestaties van het huidige seizoen in de volgende jaargang niet herhaald kunnen worden. “‘Ik dacht: Dick neemt dat risico niet, want je hebt grote kans dat het volgend jaar wat minder gaat. Het kan nooit beter gaan dan nu, maar op de een of andere manier heeft hij het ontzettend naar zijn zin bij Feyenoord. Bovendien kan ik mij indenken dat iedereen bij Feyenoord idolaat is van Dick Advocaat.”

Denk jij dat Feyenoord volgend seizoen nóg beter kan?

  • Ja hoor
  • Nee, dat denk ik niet
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie