FC Twente hervat in mei trainingen volgens ‘American Style’

Foto: FC Twente hervat in mei trainingen volgens ‘American Style’

De Nederlandse voetbalcompetities worden vrijdag zo goed als zeker geschrapt. Het betekent echter niet dat de spelers van FC Twente een extra lange vakantie tegemoet zijn, want de club meldt via officiële kanalen dat het volgens de American style gaat trainen.

De vereniging is van plan volgende maand weer op het trainingsveld te verschijnen, zo stelt technisch directeur Ted van Leeuwen. “Begin mei starten we de trainingen in Hengelo en gaan spelers in verschillende groepen, waarvan de grootte afhankelijk is van wat er mag van het RIVM, aan de slag. Natuurlijk houden hierbij de 1,5 meter afstand goed in de gaten.” 

“Een voordeel van de komende lange voorbereiding is dat er ruimte is om ook veel individueel te trainen, zeg maar volgens de American style. In Amerika kennen ze ook een lange voorbereiding en wordt er veel individuele oefenstof aangeboden ter verbetering van ieders vaardigheden”, aldus Van Leeuwen.

FC Twente is blij ook komend seizoen in de eredivisie te spelen. “Nu dit seizoen is afgesloten kunnen we enigszins vooruit kijken”, stelt algemeen directeur Paul van der Kraan. “Daarbij is het belangrijk dat we nu weten dat we ons in ieder geval vanuit een Eredivisie-standpunt kunnen voorbereiden op de nieuwe competitie, bijvoorbeeld als het gaat om de verkoop van seizoenkaarten. Dit zal spoedig worden gestart.”

Doet FC Twente verstandig eraan om te gaan trainen?

  • Ja, absoluut zinvol
  • Nee, zeker niet
120+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie