‘Ajax gaat ruilhandel doen in Nederlandse Eredivisie’

Foto: ‘Ajax gaat ruilhandel doen in Nederlandse Eredivisie’

De coronacrisis dreigt miljoenen te doen verdampen in de Nederlandse Eredivisie. Ajax heeft nog het ‘geluk’ dat Hakim Ziyech voor 45 miljoen euro is verkocht aan Chelsea, maar het vervolgtraject op de transfermarkt is lastig.

Het Parool schrijft: “Op dit moment ziet de selectie van Ajax voor komend seizoen er vrijwel hetzelfde uit. Ziyech gaat, de Braziliaanse vleugelaanvaller Anthony en centrale verdediger Sven Botman (verhuurd aan Heerenveen) komen. Daarnaast dienen zich ook enkele jonge talenten aan. De spelersgroep is kampioenswaardig, al ontbreekt er wel wat balans, zoals afgelopen seizoen is gebleken.”

“De groep is bovendien te groot, maar dat zou dus ook een voordeel kunnen zijn. Technisch directeur Marc Overmars heeft daardoor behoorlijk wat ‘ruilmateriaal’ tot zijn beschikking”, zo weet het medium. “En het ruilen van spelers zou zomaar de nieuwe realiteit kunnen worden. In het hypothetische geval dat Ajax zijn oog laat vallen op een speler van Heerenveen, laten we zeggen op de snelle dribbelaar Chidera Ejuke, is de Friese club bij twee zaken gebaat: een transfersom om de acute financiële nood te lenigen én een nieuwe speler om de selectie op sterkte te houden.”

Daar voegt Het Parool aan toe: “Misschien heeft Ajax die nieuwe speler voor Heerenveen wel in huis: Zakaria Labyad of Carel Eiting, die te weinig aan hun trekken komen, of een jong talent als Sontje Hansen. Want de speler die bij de deal wordt betrokken, kan natuurlijk ook verhuurd worden. Ajax betaalt uiteindelijk een bedrag voor Ejuke onder diens huidige marktwaarde, en compenseert dat met de (tijdelijke) overgang van een speler naar Heerenveen. Mits die speler daarmee akkoord gaat, uiteraard.”

Een goed plan?

  • Ja
  • Nee
1433+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie