TRANSFERUURTJE: Ajax heeft het gehad, pittig PSV-bod

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax heeft het gehad, pittig PSV-bod

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De verwachte exodus bij Ajax blijft vermoedelijk uit, maar dat de Amsterdammers met vertrekkers te maken krijgen staat eigenlijk wel vast. André Onana en Nicolás Tagliafico lijken niet te behouden te zijn voor de nummer één van de Eredivisie. Er worden verschillende clubs aan het tweetal gelinkt, waaronder Chelsea, Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur (Onana), FC Barcelona (beiden) en Atlético Madrid (Tagliafico). Volgens media uit Engeland, Spanje en Frankrijk is directeur voetbalzaken Marc Overmars echter wel een beetje klaar met de opstelling van de belangstellenden. Men lijkt namelijk te denken dat de linksback en de doelverdediger goedkoop op te pikken zijn door de coronacrisis. Ajax wil echter het volle pond voor zijn sterkhouders en zou nu gecommuniceerd hebben dat er minimaal 75 miljoen euro betaald moet worden, 40 miljoen euro voor Onana en 35 voor Tagliafico.

Een tijdlang leek het erop dat Sergiño Dest van Ajax naar Bayern München zou vertrekken voor ongeveer 25 miljoen euro. Deze transfer is echter onder druk komen te staan door de coronacrisis en vermoedelijk blijft de Amerikaan in Amsterdam spelen. Dat betekent echter wel gelijk dat er minder perspectief ligt voor Noussair Mazraoui. De Italiaanse media verzekeren vandaag nog maar eens dat de Marokkaanse international overal en nergens aangeboden wordt door directeur voetbalzaken Marc Overmars. Een jaar geleden vroeg hij naar verluidt nog 25 miljoen euro voor de multifunctionele Ajacied, maar inmiddels zou de Eredivisie-topclub al willen praten bij een bod van 10 miljoen euro. Er zijn diverse partijen die vinden dat Mazraoui opeens wel heel erg goedkoop is geworden, met de nodige interesse als gevolg. De krant Corriere dello Sport schrijft bijvoorbeeld dat SS Lazio toe wil happen.In de eerste seizoenshelft was de linksbackpositie toch wel een pijnplek bij PSV: vaak speelde Michal Sadílek op die positie als noodverband. Momenteel beschikken de Eindhovenaren over Ricardo Rodríguez, maar die is te duur om definitief over te nemen. Dat betekent dat er een nieuwe vleugelverdediger naar het Philips Stadion moet komen en de Engelse media weten dat de Eredivisie-topclub al aangegeven heeft met een nieuw bod te komen voor de diensten van Patrick van Aanholt. In de winterstop wimpelde Crystal Palace PSV tot twee keer toe af: technisch manager John de Jong ging tot maximaal 8,7 miljoen euro, maar dit was niet genoeg om de Engelsen te overtuigen van een verkoop. De huidige nummer vier van de Nederlandse competitie wil dus echter van geen opgeven weten en volgens de laatste geruchten uit Engeland komt De Jong binnenkort al op de proppen met een bod van 10 miljoen euro.

Oefenmeester Dick Advocaat heeft zijn aflopende contract bij Feyenoord nog altijd niet verlengd. Het is algemeen bekend dat De Kleine Generaal hier wel voor openstaat, maar de geroutineerde coach wil wel dat de Rotterdammers ver voor hem gaan. De NOS komt op dinsdagochtend met een update: “De cijfers van Dick Advocaat als trainer van Feyenoord liegen er niet om. Onder zijn leiding verloor de Rotterdamse ploeg geen enkele wedstrijd in de Eredivisie (elf keer winst, drie keer gelijk) en werd na vier zeges, waarvan één na verlenging, de bekerfinale bereikt. Feyenoord zou de Hagenaar dan ook graag nog een seizoen aan zich binden. De trainer zou hier volgens diverse media wel oren naar hebben, maar dat hangt wel af van het sportieve perspectief dat hem geboden wordt.” De omroep vervolgt: “Het aanblijven van aanvoerder Steven Berghuis en middenvelder Leroy Fer zijn hiervoor medebepalend. Daarnaast heeft Advocaat een wensenlijstje voor versterkingen (twee middenvelders en een linkeraanvaller) ingediend bij technisch directeur Frank Arnesen.”

Buitenland:

Sadio Mané zit natuurlijk wel goed op Anfield Road bij Liverpool, waar hij een ontzettend belangrijke speler is. Volgens het magazine France Football heeft de vleugelspits echter een droom: hij wil in de nabije toekomst voor Real Madrid spelen. Het bovengenoemde medium kwam twee jaar geleden al met het nieuws op de proppen dat de Senegalees naar het Estadio Santiago Bernabéu zou transfereren, maar toen bleef dat uit. Nu kopt men echter weer over Mané: ‘Het is Real Madrid of niets’. Dit wordt om verschillende redenen echter een heel moeilijk verhaal. Allereerst beschikt de buitenspeler over een contract tot medio 2023 bij de Reds, die dus voor hem kunnen vragen wat ze willen. Daarnaast wordt de transferwaarde van Mané geschat op 120 miljoen euro… maar de werkgever van onder meer Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk verlangt natuurlijk vele malen meer voor zijn sterkhouder. En met het oog op de coronacrisis wordt het heel erg moeilijk voor De Koninklijke om hieraan te voldoen.

Het is inmiddels wel duidelijk dat FC Barcelona achter de diensten van Lautaro Martínez van Internazionale aanzit. Hernán Crespo raadt zijn landgenoot echter aan om nog eventjes actief te blijven in het Giuseppe Meazza-stadion. In gesprek met La Gazzetta dello Sport zegt de voormalige topspits: “Hij moet sowieso bij Inter blijven, om één simpele reden. Lautaro deed het in Argentinië goed bij Racing Club. Hij arriveerde bij Inter en zat een seizoen op de bank. Daarna verscheen hij in de basis en dit is pas zijn eerste seizoen als onbetwistbare basiskracht.” Crespo vervolgt zijn verhaal: “Hij heeft nog drie jaar nodig, minimaal, om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Vanaf dat moment zou Lautaro pas over een transfer naar een andere club moeten nadenken.”

Vind jij Mazraoui meer dan 10 miljoen waard?

  • Ik wel
  • Ik dus echt niet
697+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:35
325+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
94+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
39+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
56+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
58+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
21+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
78+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
49+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
21+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
83+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
365+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
94+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
47+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
121+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
411+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
46+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
289+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
766+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
315+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
774+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie