TRANSFERUURTJE: Krankzinnig Ajax-voorstel, Feyenoord-droom komt uit

Foto: TRANSFERUURTJE: Krankzinnig Ajax-voorstel, Feyenoord-droom komt uit

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Eigenlijk was het wel een zekerheidje dat Steven Berghuis na het huidige voetbalseizoen bij Feyenoord zou vertrekken. Daar is nu echter toch verandering in gekomen door de coronacrisis: misschien voetbalt de vleugelspits na de zomer ook nog wel in De Kuip. Het Algemeen Dagblad schrijft op maandagochtend: “Berghuis is kritisch als het over zijn toekomst gaat. Het land moet hem aanstaan, de club moet hem aanspreken, de speelstijl is een belangrijke factor en de trainer moet laten blijken dat hij écht met Berghuis aan de slag wil. Bovendien zit hij vrijwel zeker bij de selectie van Oranje en dat moet bij een nieuwe club zo blijven tot de zomer van 2021, als het EK alsnog plaatsvindt. En dan is er natuurlijk de huidige bizarre situatie in de wereld. Het geld raakt op in de grote competities, de clubs hebben wel iets anders aan hun hoofd dan nu al spelers uit de eredivisie aan te trekken en de vraag is wanneer er überhaupt aan een nieuw seizoen kan worden begonnen.”

Het is eigenlijk de grote vraag of je Nicolai Jörgensen nog wel een Feyenoord-sterkhouder kunt noemen. Is hij topfit, dan vermoedelijk toch wel, maar het probleem is dat de spits altijd wel met een pijntje kampt. In de aankomende zomer zou hij het voor gezien kunnen houden bij de Rotterdammers. In de vorige transferzomer zorgde de international van Denemarken nog voor een grote verrassing door zijn contract in De Kuip te verlengen. Hij maakte echter een afspraak met de toenmalige technisch directeur Sjaak Troost: “Een jaar bijtekenen, een forse salarisverhoging én de toezegging dat er te praten viel over een transfer na het seizoen.” Dat zou betekenen dat hij na dit Eredivisie-seizoen bij een marktconform bod mag vertrekken. Het is echter volstrekt onduidelijk of er ook interesse is: wat als een paal boven water staat is dat er hoogstwaarschijnlijk geen club is die flink wil betalen voor een blessuregevoelige speler als Jörgensen.Het is geen geheim dat Chelsea oren heeft naar een samenwerking met André Onana van Ajax. De Blues worden echter keihard geraakt door de coronacrisis en moeten daarom inventief te werk gaan. Bijvoorbeeld door te ruilen. Volgens de laatste geluiden uit Engeland heeft de clubleiding op Stamford Bridge directeur voetbalzaken Marc Overmars van de Amsterdammers een regelrecht bizarre deal aangeboden: Kepa Arrizabalaga voor Onana met gesloten beurzen. Dat is nogal opmerkelijk te noemen, omdat we het hier wel hebben over de duurste keeper in de geschiedenis van het voetbal. In de zomer van 2018 legde Chelsea nog maar liefst 80 miljoen euro op tafel om de Spanjaard over te mogen nemen van het Baskische Athletic Bilbao. Ajax zou het voorstel overigens afschoten hebben en dat is niet zo gek: Kepa verdient een kleine 200.000 euro per week op Stamford Bridge, wat neerkomt op een jaarsalaris van 10,4 miljoen euro. Volstrekt onbetaalbaar voor de nummer één van de Eredivisie.

PSV gaat binnenkort hoogstwaarschijnlijk afscheid nemen van drie grootverdieners. Volgens het Eindhovens Dagblad hebben Ricardo Rodríguez, Daniel Schwaab en Kostas Mitroglou ‘in principe’ geen toekomst in het Philips Stadion. Om maar met de Griekse spits te beginnen, die wordt momenteel natuurlijk gehuurd van het Franse Olympique Marseille. Voor de coronacrisis kwam hij echter maar heel mondjesmaat in actie in de lichtstad van Nederland en dat betekent natuurlijk dat hij niet definitief ingelijfd zal worden. Dan Schwaab, die het na drie seizoenen voor gezien hield bij PSV maar vervolgens toch terugkeerde. Het contract van de Duitser in het Philips Stadion loopt binnenkort af en wordt niet verlengd. Als laatste wordt Rodríguez momenteel geleend van AC Milan, maar het salaris van de Zwitser is niet op te hoesten voor de Eindhovenaren… en dus keert hij vermoedelijk terug naar het San Siro, al is het bijna zeker dat zijn toekomst niet bij de Rossoneri ligt.

Buitenland:

Patrick van Aanholt weet nog niet waar hij volgend seizoen actief is. Een transfer naar PSV is alsnog een optie voor de linksback van Crystal Palace, maar er dreigt loodzware concurrentie. Het Eindhovens Dagblad noemt Van Aanholt een nadrukkelijke optie voor PSV. “Complicerende factor kan zijn dat ook Paris Saint-Germain zich kan mengen in de race om een handtekening van de verdediger. Vanuit Parijs kan Layvin Kurzawa een transfer maken en Van Aanholt is een van de spelers die in beeld is om hem te vervangen, zo melden bronnen rond de Bosschenaar”, zo schrijft het medium.

Zelfs Real Madrid kan niet kopen, kopen, kopen zonder daar iets tegenover te zetten. Volgens de krant AS wil De Koninklijke 120 miljoen euro ophalen op de transfermarkt en biedt de grootmacht zes van zijn sterren overal en nergens aan. Gareth Bale leek een klein jaartje geleden naar de Chinese Super League te vertrekken, maar dit ging niet door. De situatie van de Welshman is er echter niet beter op geworden en de verwachting is dat hij in de nabije toekomst toch echt het veld moet ruimen. De situatie van James Rodríguez is eigenlijk wel vergelijkbaar. Hij werd aan Bayern München uitgeleend, maar keerde terug naar het Santiago Bernabéu. Onder oefenmeester Zinédine Zidane hoeft de Colombiaan echter geen speeltijd meer te verwachten. En ook Mariano Díaz, Lucas Vázquez, Nacho Fernández en Álvaro Odriozola mogen vertrekken bij een goed bod.

Blijft Berghuis?

  • Ja
  • Nee
1029+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie