Coronabom bij Atalanta: ‘Ellende begon op de tribune’

Foto: Coronabom bij Atalanta: ‘Ellende begon op de tribune’

Het Champions League-duel tussen Atalanta Bergamo en Valencia in het San Siro-stadion had nooit gespeeld mogen worden. In Milaan greep het coronavirus om zich heen, waardoor zowel Bergamo in Italië als Valencia in Spanje een brandhaard werd…

Robin Gosens van Atalanta reageert in gesprek met het Algemeen Dagblad: “Als je dat leest, doet dat veel. We wonnen met 4-1, het was een fantastische avond, maar op de tribune begon de ellende misschien. En – dit is wellicht dramatisch gesteld – voor sommige supporters was het het begin van het einde. Mijn directe tegenstander bleek ook corona te hebben. Ik heb geen symptomen gehad.”

Bergamo zit nog steeds in lockdown, maar omdat het wat beter gaat verlaten veel mensen hun huizen al weer. De 25-jarige middenvelder nog niet: “We mogen naar buiten om de hond uit te laten, maar we zijn nog wat bang. Als je zo lang je huis niet hebt verlaten, word je schichtig.” Gosens en zijn vriendin hebben gelukkig wel een balkon: “En een binnentuin om te badmintonnen, wij zitten goed. Veel mensen in Italië wonen klein, zij leven buiten. Ik snap dat ze eruit willen, maar er kleeft een risico aan. Er kan een tweede golf komen.”

Wat misschien wel positief is, is dat de voetballer zich vol overgave op zijn studie psychologie kan storten: “Ik heb veel in kunnen halen. Onze families wilden graag dat we terug zouden komen. Wij ook, in Duitsland heb je meer vrijheid, maar het mocht niet van de club.”

Atalanta-Valencia een bom?

  • Ja, dat is nu wel duidelijk
  • Nee, denk het niet hoor
114+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie