5 toffe YouTube-kanalen voor voetbalcompilaties

Foto: 5 toffe YouTube-kanalen voor voetbalcompilaties

YouTube is een fantastische bron vol met bizarre, fantastische en angstaanjagende video’s. Voor voetbal is het een goudmijn, waarbij je al snel van video naar video schakelt waarin je toffe compilaties bekijkt. Wij lichten een aantal uit die je zeker gezien moet hebben!



1. ScoutNationHD

We trappen af met ScoutNationHD, het kanaal dat individuele spelers uitlicht met fantastische compilaties. Zo kun je het ene moment met open mond naar de klasse van Steven Bergwijn kijken, waarna je dit opvolgt met een videocompilatie van de eerste drie wedstrijden van Erling Haaland. Met onwijs veel variatie en korte video’s kun je de hele middag genieten van toffe voetbalmomenten.



Wat dit kanaal pas echt uniek maakt is dat er ook compilaties van onbekende spelers te vinden zijn. Spelers die over een paar jaar de top kunnen bereiken, mits ze opgepikt worden door een goede club. ScoutNationHD is dan ook het kanaal om in de gaten te houden als je de toekomstige toppers in hun vroege tijden wilt bewonderen.

2. JavierNathaniel

Van ScoutNation schakelen we door naar JavierNathaniel. Dit kanaal heeft slechts één doel en dat is jou de tofste compilaties voorschotelen. De maker geeft zelf aan dat hij via dit kanaal zijn passie voor voetbal en video-editing goed kan combineren en het resultaat blijkt telkens weer van hoge kwaliteit te zijn.



De Jamaicaan schotelt compilaties van de grootste voetballers in de geschiedenis voor die bizarre dribbels, schoten en goals opleveren. Zo worden Lionel Messi, Kylian Mbappé en ook Memphis Depay uitgelicht met toffe video’s. Helaas heeft het kanaal al bijna een jaar geen video’s meer geproduceerd, maar de opgebouwde bibliotheek geeft je meer dan genoeg kijkplezier om door de voetballoze periode te komen.

3. AshStudio7

Wie een kanaal zoekt met recentere video’s kan bij AshStudio7 aankloppen. Het kanaal produceert wekelijks nieuwe content waaruit duidelijk wordt dat Cristiano Ronaldo een groot voorbeeld is voor de maker. Er staan namelijk ontzettend veel compilaties van de Portugees op het kanaal. Ook Neymar Jr. valt in de smaak, want ook de Braziliaan heeft meer dan genoeg video’s met zijn naam in de titel.



4. Freekickerz

Het mooiste aan YouTube is dat iedereen zijn eigen video’s kan maken en dat er niet alleen compilaties van het betaalde voetbal gemaakt worden. Freekickerz doet dit bijvoorbeeld en ligt amateurs uit met verschillende soorten video’s. Zo zijn er compilaties te vinden van amateurs, maar worden er ook vrije trap wedstrijden gemaakt en test het kanaal voetbalschoenen van profvoetballers.



De beeldkwaliteit mag dan wel niet altijd van de hoogste kwaliteit zijn, maar de indrukwekkende schoten en dribbels zijn fantastisch om te zien. Schoten vanaf de middenlijn worden afgewisseld met talenten die zich afzetten tegen de muur om vervolgens de bal in het basketbalnet te planten. Freekickerz is dan ook echt het kijken waard.

5. UEFA

Als laatste lichten we het officiële kanaal van de UEFA uit. Hoewel dit kanaal meer dan alleen de traditionele compilaties voorgeschoteld waar je misschien naar op zoek bent, is deze het volgen meer dan waard. Het kanaal brengt je namelijk ook nieuws over recente ontwikkelingen in de voetbalwereld.



Als het op compilaties aankomt heeft het kanaal een scala aan toffe compilaties, waarvan sommigen extra opties hebben. Zo zijn sommige compilaties in 360 graden te zien, wat weer een extra dimensie toevoegt aan de video’s. Ook is de kwaliteit van de video’s fantastisch en zijn ze kort genoeg om de hele middag door te klikken naar andere video’s. Een heerlijk middagje is zo gemaakt!

Kijk jij weleens voetbalvideo’s op YouTube?

  • Ik wel
  • Ik niet
32+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
73+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
35+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
246+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
97+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
160+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
63+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
86+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
462+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
196+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
294+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
848+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8621+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1964+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3286+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
600+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
974+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie