“Een mooi voorbeeld is het uitshirt van Ajax van vorig seizoen”

Foto: “Een mooi voorbeeld is het uitshirt van Ajax van vorig seizoen”

Floor Wesseling heeft het in de wereld van het voetbalshirts-designing al heel ver geschopt. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt ze dat een ontwerp ook goed aan kan slaan als er simpelweg goed gepresteerd wordt in dat shirt.

“Een mooi voorbeeld is het uitshirt van Ajax van vorig seizoen. Dat was gewoon een simpele template, in zwart en een soort beige/goud. Terwijl Adidas bij Ajax normaal altijd écht werk maakt van het ontwerp, deden ze dat nu juist niet. Maar door die geweldige successen in de Champions League, is juist dát shirt één van de populairste uitshirts ooit geworden. Als designer is dat wel een beetje dubbel, ja”, erkent ze.

Wesseling ervoer het zelf ook al in haar werk. “Zeker. Voor Nike ontwierp ik het Oranje-shirt voor het WK van 2014, waarop de klassieke witte leeuw heel prominent terugkeerde op het shirt. Op dat ontwerp ben ik nog steeds heel trots, bondscoach Louis van Gaal had inspraak namens de KNVB en was ook heel enthousiast,. Maar het shirt was pas écht een succes dankzij het WK in Brazilië. Van Gaal en zijn spelers maakten het ontwerp onvergetelijk. Twee jaar later merkte ik dat het ook precies omgekeerd kan werken. Voor Guus Hiddink en zijn team maakte ik óók een shirt dat ik persoonlijk heel geslaagd vond, met blauwe details, net zoals in Hiddinks eerste periode als bondscoach. Maar helaas. EK gemist. Dat shirt zal nooit meer memorabel worden.”

Vond jij dat zwarte uitshirt van Ajax dat hierboven benoemd wordt mooi?

  • Ja
  • Nee
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie