TRANSFERUURTJE: Superdeal Ajax en Barcelona, waanzinnige Frenkie-prijs

Foto: TRANSFERUURTJE: Superdeal Ajax en Barcelona, waanzinnige Frenkie-prijs

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Er is mogelijk een pittige ruildeal op komst tussen FC Barcelona en Ajax. De krant Sport meldt namelijk dat de Catalanen zich gemeld hebben bij directeur voetbalzaken Marc Overmars met een behoorlijk interessant voorstel… Het is inmiddels wel algemeen bekend dat Barça André Onana wil hebben. De grootmacht beschikt pas sinds de afgelopen zomer over de diensten van Neto, maar wil nu al weer afscheid nemen van de doelverdediger uit Brazilië. Bovendien zijn de contractonderhandelingen tussen de Catalanen en Marc-André ter Stegen vastgelopen, waardoor het er steeds meer op lijkt dat de Duitser op een transfer mikt. De komst van Onana moet uitkomst bieden. Ook Barça wordt echter geraakt door de coronacrisis en moet daarom inventief te werk gaan. De werkgever van Frenkie de Jong zou daarom aan een ruiltransfer denken, waarbij Riqui Puig en/of Álex Collado de omgekeerde weg bewandelen.

Het leek er tot voor kort sterk op dat Sergiño Dest in de zomer van Ajax naar Bayern München zou transfereren. Dit gaat mogelijk niet door, maar dat heeft weer gevolgen voor de toekomst van Noussair Mazraoui in de Johan Cruijff ArenA. De Marokkaan beleefde in het voorbije voetbaljaar een geweldig seizoen en bereikte de halve finale van de Champions League met Ajax, die verloren ging tegen Tottenham Hotspur. Sindsdien valt het echter tegen wat hij laat zien: als hij minuten krijgt van oefenmeester Erik ten Hag, dan is hij vaak een dissonant in het elftal. Volgens enkele Italiaanse media hebben de Amsterdammers genoeg gezien. Als Dest in de ArenA blijft, dan zou Mazraoui mogen vertrekken. Volgens de website MilanNews.it is de vleugelverdediger via een tussenpersoon aangeboden bij de clubleiding van AC Milan. Hij zou slechts 10 miljoen euro kosten.Het is een gegeven dat het transferlandschap er helemaal anders uit gaat zien door de coronacrisis. Heel wat clubs hebben minder te besteden en dus zullen we ook minder megatransfers voorbij zien komen. En dat heeft ook gevolgen voor Feyenoord. In de afgelopen zomer betaalden de Rotterdammers miljoenen euro’s aan San Lorenzo om aan de slag te mogen gaan met Marcos Senesi, en die heeft inmiddels wel naam gemaakt in De Kuip. In de winterstop bracht het Spaanse Getafe een bod van ongeveer 9 miljoen euro op hem uit, maar dat was niet naar de smaak van de traditionele Eredivisie-topclub. Volgens de laatste geruchten wil Feyenoord minstens 16 miljoen euro incasseren met de verkoop van de Argentijnse centrumverdediger, maar het is de vraag of dat op dit moment haalbaar is. De stopper is ontzettend populair en een heel leger aan scouts heeft hem al uitgelicht, maar veel Europese (sub)topclubs moeten de hand op de knip houden. En dus wordt het steeds waarschijnlijker dat Senesi ook volgend seizoen nog in De Kuip speelt.

PSV werd in de voorbije periode gelinkt aan Kaio Jorge van Santos en Pepê van Grêmio, maar dat zijn twee ontzettend dure voetballers. Jonathan Rodríguez van het Mexicaanse Cruz Azul lijkt wél een haalbare kaart te zijn voor de Eindhovenaren. Volgens het medium SoyFútbol is de interesse van technisch directeur John de Jong in ieder geval serieus te noemen, al is het Italiaanse Cagliari (de werkgever van Gastón Pereiro) ook nog in de markt voor de goalgetter, die negen doelpunten heeft gemaakt en één assist heeft gegeven in tien wedstrijden in de Liga MX. In de winter van 2019 betaalde Cruz Azul 3,5 miljoen euro aan Santos Laguna voor de toch al weer 26-jarige Rodríguez, maar de club kan nu een aardige winst maken op zijn speler. Men zou namelijk een vraagprijs hanteren van 4 tot 6 miljoen euro, en dat is natuurlijk wel haalbaar voor PSV.

Buitenland:

Frenkie de Jong transfereerde een klein jaartje geleden van Ajax naar FC Barcelona voor 76 miljoen euro en is nu al een onmisbare schakel geworden in het team van de Catalanen. De middenvelder mag dan ook niet vertrekken uit het Camp Nou-stadion. Eerder schreven de Spaanse media dat Lionel Messi, Marc-André ter Stegen en De Jong sowieso niet mogen vertrekken bij de nummer één van de Primera División, maar vandaag komt men daarop terug. Barça heeft immers niet zoveel te willen, omdat alle voetballers op het Iberisch Schiereiland over een transferclausule beschikken. Wat de international van het Nederlands elftal betreft, staat die op 400 miljoen euro. Dat is dan ook het prijskaartje dat om de nek van De Jong hangt.

Luis Figo snapt zijn oude werkgever Real Madrid niet. Erling Haaland maakt momenteel (of dan in ieder geval: voor de coronacrisis) furore bij Borussia Dortmund, maar de Portugees vindt dat Real Madrid hem in huis had moeten halen. In gesprek met het medium Movistar+ vertelt de voormalige wereldster: “Hij is nu een hele dure speler. Haaland scoort waanzinnig veel en heeft het in zich om grote dingen te bereiken. Real Madrid had hem moeten binnenhalen voor hij naar Dortmund ging. Dat is scouting!”

Denk jij dat Senesi bij Feyenoord blijft?

  • Ik wel
  • Ik niet
454+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:42
38+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
29+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
125+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
5+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
182+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
111+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
29+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
22+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
132+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
85+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
102+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
16:50
70+
KNVB komt met update over geblesseerde Frenkie de Jong
16:30
23+
Akkoord op komst: EK-deelnemers mogen 26 spelers meenemen
16:10
193+
‘Van Praag redt eigen hachje met terugkeer Kroes’
15:51
2082+
‘Transferverrassing Berghuis en Bergwijn’
15:26
508+
Ajax verrast met Alex Kroes-wending
15:24
222+
‘Eredivisie-transfer Osame Sahraoui’
15:16
1975+
‘Hakim Ziyech terug naar Eredivisie’
15:00
587+
‘Buitenlander opvolger Slot bij Feyenoord’
14:47
912+
Vuurwerk bij Ajax: bom ontploft
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie