‘Slaat helemaal nergens op wat er in de media wordt geschreven’

Foto: ‘Slaat helemaal nergens op wat er in de media wordt geschreven’

De Duitse media kwamen onlangs op de proppen met het bericht dat de onderhandelingen tussen Bayern München en Manuel Neuer in een impasse zouden zitten omdat de geroutineerde keeper een zogenaamde ‘XXL-verbintenis’ zou eisen tot medio 2025.

In gesprek met BILD slaat de 35-jarige goalie echter terug: “Het irriteert me dat er constant over onze gesprekken wordt geschreven in de media, terwijl het meestal niet eens klopt. Ik wil een contract dat voor zowel Bayern als mij een win-win-situatie oplevert en waar iedereen blij mee is. Ik wil presteren, er zijn voor het team en er alles aan doen om maximaal succes te behalen, met honderd procent passie. De voorwaarden moeten alleen goed zijn, daar gaat het om.”

Volgens de Duitser is het pertinent onwaar dat hij een contract tot 2025 eist: “Ik wil doorgaan zolang als ik fit ben. Het belangrijkste voor mij is vertrouwen. Het is volstrekt helder voor mij dat een vijfjarig contract op dit moment een utopie is. Ik ben 34 jaar en ik weet niet hoe ik ervoor sta op mijn 39ste. Dat is ook waarom alles wat in de media wordt geschreven nergens op slaat.”

Onlangs werd oefenmeester Hansi Flick definitief vastgelegd door Bayern: “Ik ben blij met die beslissing, want Hansi is een geweldige coach. Hoe hij omgaat met het team, hoe we voetballen, maar ook de sfeer. Dat overtuigt me enorm en daarom was zijn contractverlenging ook een signaal voor mij om te willen blijven.”

Snap jij zijn ergernis?

  • Ik wel
  • Ik niet
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie