‘Ajax krijgt onverwacht Luis Suárez-nieuws’

Foto: ‘Ajax krijgt onverwacht Luis Suárez-nieuws’

Luis Suárez staat nu nog onder contract bij FC Barcelona, maar daar zou binnenkort verandering in kunnen komen. Volgens verschillende media is de goalgetter uit Uruguay zijn plekje namelijk niet meer zeker in het Camp Nou-stadion.

De Catalanen zouden namelijk willen verjongen en bovendien is de financiële situatie bij de grootmacht nogal precair. Voorzitter Josep Maria Bartomeu wil spelers als Lautaro Martínez (Internazionale) en Neymar (Paris Saint-Germain) naar zijn club halen, maar er zal toch echt eerst verkocht moeten worden. Suárez verdient ongeveer 20 miljoen euro per jaar en zou geloosd kunnen worden.

Dat lijkt goed nieuws voor Ajax, aangezien de Uruguayaan al een paar keer heeft gezegd dat hij zijn carrière af wil sluiten in de Johan Cruijff ArenA. Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet een jaartje geleden al weten: “De deur staat altijd voor hem open. Ik hoop dat FC Barcelona hem vervangt. Nee, ik maak een grapje, maar als hij serieus terug wil keren naar Ajax, zou ik de volgende dag naar Barcelona gaan om met hem te praten.”

Het contract van Suárez bij Barça loopt nog door tot medio 2021, maar het is bekend dat er een optie in deze verbintenis staat. Speelt hij in het aankomende voetbalseizoenen zestig procent van de wedstrijden van de Catalanen of meer, dan wordt er automatisch verlengd. Dit betekent gelijk wel dat er een transfersom betaald moet worden voor de spits, die momenteel naar schatting nog 28 miljoen euro waard is. Vanwege zijn leeftijd (33 jaar) vertegenwoordigt hij geen doorverkoopwaarde meer…

Moet Overmars bellen?

  • Ja
  • Nee
1831+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie