TRANSFERUURTJE: Overval bij Ajax én PSV, Overmars schiet raak

Foto: TRANSFERUURTJE: Overval bij Ajax én PSV, Overmars schiet raak

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Tottenham Hotspur overweegt komende zomer een ware overval in de Nederlandse Eredivisie. Volgens Football London heeft de club zeker vier spelers op het wensenlijstje staan. Het gaat om twee spelers van Ajax en twee van PSV. Namens de Amsterdammers zijn doelman André Onana en middenvelder Donny van de Beek met rood omcirkeld. Voor laatstgenoemde heeft de leiding al meermaals contact gelegd in de afgelopen twaalf maanden en de hoop op een deal is er nog steeds, ondanks de herhaaldelijke speculaties rond Real Madrid. Ook Onana heeft de Londense interesse gewekt, maar ook PSV kan rekenen op de belangstelling. Zowel rechtsback Denzel Dumfries als aanvaller Donyell Malen staat hoog op het wensenlijstje. Mogelijk is laatstgenoemde een concrete optie indien Harry Kane daadwerkelijk een toptransfer maakt.

Ajax heeft na Pedri González ook Riqui Puig opnieuw op de korrel voor volgend seizoen. FC Barcelona heeft inmiddels al een (voorlopige) beslissing genomen over diens toekomst. Barcelona ziet in Puig nog altijd een groot talent richting de toekomst. Het voorbije seizoen speelde de middenvelder in de B-ploeg van de grootmacht, maar iedereen is het er wel over eens dat nog zo’n seizoen niet goed is voor zijn ontwikkeling. Er zijn daardoor maar twee opties: een vaste plek in de A-selectie óf een huurtransfer zonder optie tot koop. Een (kans op een) definitieve transfer is voor de Catalanen sowieso onbespreekbaar. Ajax maakt dus alleen kans op een huurconstructie zonder koopoptie, maar daar lijkt directeur Marc Overmars zich ook bij neer te leggen. Toch is er vooralsnog geen succes voor de Amsterdammers, zo weet SPORT.Dick Advocaat wil aanblijven als trainer van Feyenoord. Volgens clubwatcher Marcel van der Kraan kan zelfs een vertrek van Steven Berghuis dat niet voorkomen. “Ja, hij wil door. Hij was in zijn hoofd en in het overleg met Arnesen ook al bezig met de selectie voor het nieuwe seizoen”, stelt de journalist van De Telegraaf. “Hij voelt zich happy bij Feyenoord, hij is blij met de staf die hij heeft en hij ziet toekomst in veel spelers bij Feyenoord. Hij begrijpt dat Feyenoord in de zomer eigenlijk spelers moet verkopen om financieel gezond te blijven of om aandelen van de Vrienden van Feyenoord terug te kopen. Toch zou hij er veel voor over hebben als hij Steven Berghuis nog een jaar kan behouden. Dat is zijn beste speler”, weet Van der Kraan. “Een man van assists én doelpunten. Het aanblijven of vertrekken van Berghuis is echter niet bepalend voor de beslissing van Advocaat om zijn handtekening onder een nieuw contract te plaatsen.”

PSV was tot de uitbraak van de coronacrisis zeer te spreken over Ricardo Rodríguez. Toch is het zeer onzeker of de Zwitserse linksback in Eindhoven blijft. Volgens het Zwitserse CH Media ligt zijn toekomst vrijwel zeker buiten Milaan. Zijn contract bij AC Milan loopt nog een jaar door, maar de Italiaanse club heeft geen intentie om hem terug te nemen. Met het oog op zijn contractduur ligt een definitieve transfer in de lijn der verwachting. PSV heeft geen optie tot koop en zal dus moeten onderhandelen om Rodríguez te behouden. Het Zwitserse medium vraagt zich alleen af of de Eindhovenaren de linksback kunnen betalen, zeker wanneer de coronacrisis de club miljoenen kost en het transferbudget onder druk komt te staan.

Buitenland:

Georginio Wijnaldum weet al waar zijn toekomst ligt. Volgens The Express is het slechts een kwestie van tijd voordat de Oranje-international zijn in 2021 aflopende contract openbreekt. Liverpool heeft een oogje laten vallen op Marcelo Brozovic, middenvelder van Internazionale. Pikant genoeg is de Italiaanse topclub juist geïnteresseerd in Wijnaldum. Dat lijkt een simpele optelsom, maar het Britse medium schrijft dat dit niets met elkaar te maken heeft. Sterker nog: Wijnaldum gaat zijn contract openbreken op Anfield. De oud-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United gaat binnenkort tot 2024 bijtekenen met een weeksalaris van 120.000 pond als beloning. Zelf zou de middenvelder geen trek hebben in een zomers afscheid.

Trainer Peter Bosz lijkt een tegenvaller te moeten slikken bij Bayer Leverkusen. De Bundesliga-club raakt vrijwel zeker Charles Aránguiz kwijt in de zomer. Volgens het Chileense radiostation Futuro FM heeft de middenvelder een mondeling akkoord bereikt met Bayern München. De dertigjarige Aránguiz kiest daarmee voor een transfervrij vertrek bij Leverkusen om voor twee jaar aan de slag te gaan bij Der Rekordmeister. Bayern heeft grote transferplannen voor volgend seizoen. Trainer Hansi Flick zou zijn vizier hebben gericht op vier of vijf nieuwe spelers.

Moet Feyenoord er alles aan doen om Berghuis te behouden?

  • Ja
  • Nee
562+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:16
2+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
31+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
37+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
11+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
27+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
26+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
67+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
48+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
29+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
09:00
41+
Legends blikken exclusief vooruit op bijzonder duel met Ajax
08:42
22+
Blinker kijkt met plezier naar de buitenspelers van Feyenoord
08:19
64+
Hancko over moeizaam begin van zijn carrière: “Ik voelde me de flop van de Serie A”
23:36
157+
Kieft laakt Barça: “Helemaal niet zo goed elftal”
23:30
253+
“Bijlow gaat na de bekerfinale weer keepen”
23:14
223+
Verweij tipt Ajax-leiding: “Een verbetering”
23:02
527+
‘Gemeente draait Feyenoord de nek om’
22:50
4+
Juventus ontsnapt met gelijkspel
22:45
606+
Doorbraak bij Feyenoord? “Een opening”
22:30
239+
Hélène Hendriks onthult ‘nieuwe Heerenveen-trainer’
22:23
253+
‘Genadeklap dreigt voor Vitesse’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie