Getafe furieus om beslissing RFEF: “Zij hebben er niets mee te maken”

Foto: Getafe furieus om beslissing RFEF: “Zij hebben er niets mee te maken”

Getafe-president Ángel Torres is woest op de Spaanse voetbalbond. De RFEF heeft laten weten dat, indien de competitie geen doorgang kan vinden, de huidige stand als eindstand wordt gebruikt. Dat is pijnlijk voor Getafe, want die staat op de vijfde plaats met een gelijk aantal punten op de nummer vier.

Normaliter geldt in Spanje onderling resultaat boven doelsaldo, maar dat telt niet als er slechts één wedstrijd uit de onderlinge ontmoetingen is gespeeld. De overwinning van Getafe op nummer vier Real Sociedad heeft daardoor geen invloed. “Niemand begrijpt wat de RFEF heeft gedaan omdat niemand om hun mening gevraagd heeft”, reageert Torres. “Als twee clubs met hetzelfde aantal punten eindigt is het doelsaldo als eerste doorslaggegevend en daarin hebben we Real Sociedad verslagen.”

“De UEFA heeft er zelf op aangedrongen om de competities af te maken. De RFEF trekt iets uit z’n verband waar niemand om heeft gevraagd. De UEFA stelt toernooien en interlands uit zodat de competities afgemaakt kunnen worden en dan komt de bond ineens met dit. De RFEF heeft hier niets mee te maken.”

Torres is naar eigen zeggen behoorlijk boos en gaat dan ook alles eraan doen dat Getafe volgend seizoen alsnog Champions League speelt. “Ik doe er alles voor om Getafe te verdedigen. Getafe is een bescheiden club. Niemand gaat mij iets leren over het Spaanse voetbal. Ik ben woest!”

Heeft Torres gelijk?

  • Ja, belachelijk
  • Nee, regels zijn regels
131+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie